Imię: Daniel
Nazwisko: Wróbel Pomógł: 7 razy Wiek: 17 Dołączył: 25 Lip 2010 Posty: 113 Skąd: Mszczonów
Wysłany: 2010-08-10, 20:14 Krewetkarium
Dostałem od cioci dawno temu akwarium 25l bla bla bla....trzymałem tam chomika. Niedawno dokupiłem pokrywę i to był chyba mój błąd bo tam tylko można żarówkę e14 zamontować. Kolega mi doradził...tzn on by tak zrobił bo jest leń zamontować 11W i nie bawić sie w przerabianie! Chciałbym zrobić z tego krewetkarium. Tylko nie wiem jak sie do tego zabrać jakie mchy wsadzić itd, itp. Aha i jeszcze chciałbym może ze 3 samce gupolów trzymać z krewetkami tylko jakimi? Proszę o pomoc!
PS: Nie wiedziałem gdzie ten temat napisać ponieważ nie ma funkcji szukaj włączonej...jeśli nie w tym miejscu co trzeba to proszę o przeniesienie.
Edit:
Filtr tylko kaskada nic innego żaden wewnętrzny jeśli trzeba dotnę pokrywę (prosze o podanie jakieś modelu najlepszego do takiego akwarium) Grzałka to sam wiem jaka i pewnie napowietrzacz by sie przydał ale to już sam wybiorę ;d
Nie wiem też czy trzymanie 3 samców gupików to dobry pomysł.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Imię: Daniel
Nazwisko: Wróbel Pomógł: 7 razy Wiek: 17 Dołączył: 25 Lip 2010 Posty: 113 Skąd: Mszczonów
Wysłany: 2010-08-10, 21:37
Ta pokrywa i tak była tania wiec kupie może sobie coś takiego
http://allegro.pl/item117...ewetkarium.html
Praktyczniejsze moim zdaniem
a co do filtra to jeśli już wewnętrzny to możę być Fan Mini Plus?
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-08-11, 00:30
A ja bym zainwestował w pokrywę ze spienionego pcv. Nie jest droga i możesz w niej świetlówki zamontować.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Pojemność:: 112l
Imię: Paweł Pomógł: 68 razy Wiek: 27 Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1933 Skąd: Hajnówka
Wysłany: 2010-08-11, 11:08
Interek, ale skoro już masz pokrywe to dokup tylko jakąś żarówkę np. briluxa 11w e14 4000k i dla mchów w zupełności wystarczy. I tak jak mówi raper_gno, gupiki to raczej zły pomysł, już może lepiej później bojka jakiegoś wpuścić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.