e_madzia
Imię: Laura
Wysłany: 2010-08-21, 10:21 młode skalary, opieka
Witam!
Niestety nie znalazłam nic na forum. Więc pisze i proszę o pomoc .
Po raz drugi mam ikrę skalarów. Z poprzedniego narybku nic nie wyszło. Wszystkie mi pozdychały
Poszperałam trochę w internecie i znalazłam wskazówki, do których się chcę stosować. oto one i czy są przydatne.
Jak już będą pływać to karmić 5/6 razy dziennie : Sera Mikron i żółtkiem z jajka na zmianę. Światło 24h na dobę przez 2 tygodnie. temp. minimum 25 stopni.
To narazie wszytsko co znalazłam.
Dodam jeszcze, że na razie mam akwarium 16 litrów.
Pozdrawiam
tylko z nim uważaj bo narybek moze Ci zdechnać albo woda zacznie śmierdzieć. Najlepiej żeby narybek miał cały czas jedzonko na wyciągnięcie płetwy Karm solowcem, pokarmem zmielonym na pył. Woda dobrze natleniona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.