Pojemność:: średnia
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL Pomógł: 54 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 983 Skąd: z PIS-uuu
Wysłany: 2010-03-08, 18:56
Restauracja będzie otwarta na początku kwietnia.
W poniedziałek zapodam fotki i uwaga.....do akwa dziś poszło Labeo...1 szt razem z trzema gurami z którymi to długo już pływał w innym akwa.
Krewetki karłowate będą skutecznie znikać z akwa. W opałach też pewnie będą piskorki oraz kosiarki.
_________________ Zawsze pomogę jak będę znał odpowiedź !
NIGDY NIE UWAŻAŁEM SIĘ ZA NAJLEPSZEGO I NIGDY NIE BĘDĘ!!
szalinski_2005
Pojemność:: 60 :(
Imię: Piotr Pomógł: 31 razy Wiek: 35 Dołączył: 06 Cze 2007 Posty: 733 Skąd: gorlice
Wysłany: 2010-03-27, 18:00
Bohdan, akw. super ta długość jest imponująca ale ja to bym widział w tym akw. trzciniaki pasowały by do klimatu lokalu było by ciekawie tylko nie wiem czy goście by byli zadowoleni
Nazwisko: Jazda Polska PL Pomógł: 54 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 983 Skąd: z PIS-uuu
Wysłany: 2010-03-27, 23:20
szalinski_2005 napisał/a:
Bohdan, akw. super ta długość jest imponująca ale ja to bym widział w tym akw. trzciniaki pasowały by do klimatu lokalu było by ciekawie tylko nie wiem czy goście by byli zadowoleni
Trzciniak żyłby bardzo krótko, ponieważ kucharzy z Chin szybko i sprawnie by go oprawili, celem zaserwowania go jako przysmaku.
Wysłany: 2010-05-17, 19:33
Chyba pora na jakieś aktualne wieści.....
Czas w akwa upływa bardzo spokojnie, bez żadnych nieoczekiwanych wydarzeń. Glony w normie, ryby nie chcą zdychać, a dzieciaki, co i raz znaczą swoje dłonie na jego szybach - także standard. Zapraszam na wejście na poniższy link. Zdjęć będzie przybywać na bieżąco.
darianus
Pojemność:: 200 L i 112L
Imię: Darek
Nazwisko: Pasiński
Wiek: 31 Dołączył: 04 Maj 2008 Posty: 164 Skąd: Działoszyn
Wysłany: 2010-05-17, 21:58
Rewelacja!!! Miałem pewne obawy co do tego baniaka, okazały się jednak błędne puki co. Jak będę w Wawie, na pewno wpadnę, oczywiście pod warunkiem rezerwacji miejsca przy akwarium
Wysłany: 2011-01-01, 01:34
Zbiornik dalej żyje swoim życiem. Najlepiej czują się w nim (zerowa umieralność lub bardzo niska) Brzanka denisoni, Kosiarka, Bocja kubotai, Piskorek, Labeo, Otocinklusy wszystkich rodzajów, Razbora hengla, krewetki oraz wprowadzona 4 miesiace temu Brzanka mszysta. Trzeba przyznać że restauracja jest bardzo stresogennym miejscem dla ryb....
Krewetki Gabonensis (ok 15 cm) dopiero miesiąc temu zaczęły wychodzić z ukrycia...
Ponadto mam nauczkę aby przy tak dużych zbiornikach montować pokrywę która otwiera się z obydwu stron a nie tylko z jednej, ponieważ jest problem z dokładnym oczyszczeniem szyb z obydwu stron zbiornika....
Prawie dwa miesiące temu odpaliłem w innym miejscu kolejny zbiornik (200/50/55), który pokaże w ciągu najbliższych dni. Pływają w nim przede wszystkim Paletki w licznym towarzystwie Neonów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.