Zanim zakupię poważniejszy zestaw z butlą, chciałbym w jakiś inny sposób dostarczyć roślinom w akwa CO2 żeby sprawdzić jak to na nie podziała.
I czy przy pojemności 54L ma to wogóle sens. Nie chce mi się bawić w bimbrownię dlatego pytam. Wiem że są na rynku również jakieś tabletki które wspomagają rozrost roślin dzięki wydzielaniu dwutlenku węgla, ale jakoś w nie nie wierzę.
Pojemność:: 54L
Imię: Tomek Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lis 2009 Posty: 30 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2009-12-14, 11:10
Dzięki za odpowiedź, tak właśnie myślałem że to beznadzieja. Ale ogólnie CO2 jak najbardziej nawet dla takiego małego zbiornika? Tym bardziej że zaczynają mi sięproblemy z glonami, szczególnie nitki mnie denerwują. I myślę o jakichś zestawach mikro i makro z Planty. Możesz coś polecić?
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2009-12-14, 17:45
tomasino74 napisał/a:
Ale ogólnie CO2 jak najbardziej nawet dla takiego małego zbiornika?
Do każdego zbiornika z roślinami co2 ma sens.
tomasino74 napisał/a:
Tym bardziej że zaczynają mi sięproblemy z glonami, szczególnie nitki mnie denerwują. I myślę o jakichś zestawach mikro i makro z Planty. Możesz coś polecić?
Na razie samo co2 powinno Ci wystarczyć.
Po jakimś czasie można myśleć o nawożeniu.
Zestaw o którym piszesz kiedyś stosowałem. Jest całkiem dobry.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.