Pojemność:: 160l
Imię: aga
Wysłany: 2010-08-19, 12:05 pasozyt? pomoc w identyfikacji i zwalczeniu
dzis rano zauwazylam biale malenkie robaczki na szybie jest ich sporo , wyglagaja jak cieniutenkie niteczki dlugosci od 0.5 do 1.5 mm siedza nieruchomo ale gdy przejechalam palcem po szybie zaczeli pelzac ,nigdy wczesniej czegos takiego nie mialam wiec ciezko mi to zidentyfikowac,ryby zachowuja sie normalnie,glistki siedza tylko na szybie tak mi sie wydaje , na roslinach nie widza a zwir mam dosc ciemny wiec nie moge powiedzec na pewno , bardzo prosze o rady i pomysly ,dodam kilka zdjec z maksymalnego zoomu , juz bardziej nie jestem w stanie zblizyc
kejdz
Pojemność:: 70L + 20L
Imię: Karol
Wysłany: 2010-08-19, 12:34
miałem dokładnie to samo, nie wiem co to jest, ale wiem jak z tym walczyć wystarczy bojownik, u mnie zjadł wszystkie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.