witam jestem nowy na forum i chce się dowiedzieć czy aqua safe tetry może blokować,wiązać związki nawozu aqua art classic i bio nitrivec Sera(preparat z bakteriami). Jeżeli podmieniam wodę mogę dodać preparaty razem czy muszę poczekać dzień lub dwa po podmianie wody i wtedy dodać nawozu i bakterii z góry d :niepewny: ziękuje za jakieś posty :niepewny:
Pojemność:: 450 l
Imię: Kinga Pomogła: 19 razy Wiek: 28 Dołączyła: 15 Cze 2010 Posty: 638 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-26, 07:10
Na NO3 to Ci bakterie raczej nie pomogą. znacznie lepszym pomysłem byłoby zmniejszenie obsady lub (i) dokupienie roślin. Hmm i nawet nie za bardzo rozumiem związek. Aqua safe wlewasz do wody którą masz zamiar wlać do akwarium. A bakterie w świeżym zbiorniku dodaje się przez ok miesiąc góra. (można śladowe ilości przy dojrzałym zbiorniku). I to do wody która już jest w akwarium a nie tej, która ma być wlana. To tak jakbyś nawóz stosował tylko przy podmianach wody. Z tego co się orientuję bakterie mają właśnie tworzyć NO3 z amoniaku. A ile masz tego NO3 w ogóle?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.