Przy potężnym zbrojniku i pawiokich mocna i wydajna filtracja to podstawa. Nie chodzi o to by ''dawało radę'' gdyż w takim zbiorniku pożyteczna będzie nawet nadfiltracja. Jestem raczej za sumpem lub ewentualnie za dwoma mocnymi kubłami.
lukas19881
Pojemność:: 200 l i 56 l
Imię: Lukas
Wiek: 24 Dołączył: 01 Lip 2010 Posty: 53 Skąd: Haan (Niemcy)
Wysłany: 2010-08-30, 18:01
Akwarybka napisał/a:
Przy potężnym zbrojniku i pawiokich mocna i wydajna filtracja to podstawa. Nie chodzi o to by ''dawało radę'' gdyż w takim zbiorniku pożyteczna będzie nawet nadfiltracja. Jestem raczej za sumpem lub ewentualnie za dwoma mocnymi kubłami.
To znaczy ze normalnie nadfiltracja nie jest wskazana ? Bo u mnie w 200l tez jest spora nadfiltracja czy to szkodzi dla mojego baniaka ?
Witam ja w moim akwarium mam jeden kubełek i popmpe wewnętrzną o przepływie 2000l na godzine i to napewno wystarcza a mam bardzo wymagające zbrojniki i jest wszystko ok pozdrawiam
lukas19881
Pojemność:: 200 l i 56 l
Imię: Lukas
Wiek: 24 Dołączył: 01 Lip 2010 Posty: 53 Skąd: Haan (Niemcy)
Wysłany: 2010-09-08, 22:27
Witam chcialbym odswiezyc temat
A wiec baniak bedzie w przyszly piatek ale nie taki jak planowalem tylko d150w50sz60 ale mysle ze tez wystarczy mam jeszcze jedno pytanko poniewarz jutro jade zamowic pielegnice pawiookie i nie wiem ile ich zamowic rybki bede zamawiac male okolo 5 cm
A co do filtracju to beda 3 filtry kubelkowe 2xeheim pro 2 (podlaczone szeregowo w jednym filtracja mechaniczna w drugim biologiczna (dwa te filtry zakupilem za 40€ bez wkladow i wezy )) i eheim pro 3 2075 mam nadzieje ze to wystarczy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.