Wysłany: 2010-09-02, 11:05 Zmiana wystroj i obsady!
Witam!!
Odziedziczyłem akwarium po bracie i w związku z tym mam pytanko mam akwarium 63l i będę sadził roślinki bo miałem sztuczne i mam pytanie czy rybki nie będą mi obgryzać roślin i czy mogę wpuścić tam bezpiecznie nowe rybki tak ok3cm. Mam rybki:
-welonka duża ok 10cm bez ogona
-2 skalary ok 10cm
-a gurami plamiste 1 ok 12cm 2 ok 16cm
-zbrojnika(glonojada) ok 17-20cm
-2 kiryski ok 5cm
I jakie rybki polecalibyście ewentualnie wyrzucić i jake dorzucić aby było kolorowo i trochę ruchu.
Obsada koszmarna.
1 welonka może być i może obgryzać rośliny temp do 20*C
2 skalary minimum 200l -oddaj
zbrojnik 100l- oddaj
kiryski ok, ale nie z welonką i dokup jeszcze 3 (tem. 24*C)
PROPONUJĘ:
Welonka (sama)
lub oddaj wszystkie rybki prócz kirysków i kupić np. p. remireza, prętniki, razborki, dania, neonki, bojowniki... do wyboru.
Glonojady jedza glony tylko jak są młode. Potem są bardzo wybredne. Możesz kupić otoski, ale one są wrażliwe na wahania parametrów wody, krewetki, neritiny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.