Witam.
z racji ze przerzuciłem sie teraz na 200L chciałem sie poradzić odnośnie obsady.
obecnie posiadam:
20 szt microrasbora galaxy
20< sztuk kreweci red cherry
poki co tylko 6 szt kirysa pigmeja (słodziaki )
parę zbrojników niebieskich
parę bojowników
to by było na tyle.
zastanawiam sie jednynie nad dodaniem
kilku otosków
oraz 6szt sumika szklistego.
w sensie albo otoski albo sumiki,ale z racji ze dolną strefe mam obsadzoną to raczej sumiki.
co o tym myślicie??
Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2009-11-11, 22:17
nie musisz wywalac, wystarczy oddac do zoologicznego
a młode i tak musisz przenieść do innego akwa bo w tym mogą zostac zjedzone lub wciagniente przez filtr
Pojemność:: 200l i 10l;P
Imię: bernadetta Pomogła: 34 razy Wiek: 22 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 839 Skąd: Łask
Wysłany: 2009-12-04, 21:39
Hmm Sumiki szkliste preferuja spore stada 10 i więcej do tego mocny prąd w którym stoją.
Więc raczej bym je odradzała przy bojownikach, które oddychają powietrzem atmosferycznym i mocny prąd przeszkadzał by im.
_________________ Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
;*K.... :* i N......:*
Brak polskich znakow
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
kurcze mam problem z Swoją obsadą w akwa....
otórz.
posiadam na dzień dzisiejszy
3x pielęgniczka ramireza
6x kirysek pigmejus
5x otoski
15x microrasbora galaxy (danio anielskie?)
?x red cherry
5x crystal red
no i moje pytanko jest takie...
z racji ze mam w tym momencie mocno zarośnięty zbiornik to moje rybcie postanowiły siedzieć sobie w buszu...myśle tu o galaxy bo wczesnie sobie smigały po całym akwa a teraz przemykaja tylko miedzy roslinami
co byście radzili mi kupić żeby było widać że coś pływa??? tzn chodzi mi zeby rybka nie byla duża max 5cm i zeby nie była tak ,,oklepana'' jak danio pręgowany np.
bo tak siedze z książką w rękach i nie wiem co wybrać
może ,,oklepane'' neony czerwone??? około 30szt???
a może pstrążenice marmurkową około 15-20 szt??
Natomiast mogę powiedzieć jak u mnie zachowują się neony.
Mam trochę roślin i sporo kryjówek, neony czarne są bardziej skryte, często wpływają w zielsko i trzymają się zazwyczaj w wyższych partiach akwarium. Bardzo często chodzą w stadzie.
Neony czerwone i inesa najczęściej przebywają w dolnych partiach zbiornika, często się rozpływają, by w pewnej chwili zbijać się w stado. Raczej się nie chowają w roślinach i w kryjówkach.
Polecałbym neony czerwone i inesa. 10 + 10 z każdego gatunku.
no właśnie nie wiem na co się zdecydować. w tym momencie tez zaczynam brać pod uwagę cene rybek.za jedną galaxy miałbym 3neonki.bo zastanawiałem się nad dokupieniem galaxy ale sobie daruje...
jak coś to piszcie jeszcze jakieś inne sugestie rybkowe
nie koniecznie muszą to być neonki czy pstrążenice
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.