Problem polega na tym że jako niedoświadczony akwarysta obsadziłem akwa w :
5xgupiki 3samce,2samice
5x neon (samce)
chciałbym pozbyc się gupików (samic, mnożą się na potęge) czym je zastąpić? I co jeszcze mógłbym dokupić?
Dodam jeszcze że akwarium wyposażone jest w
FILTR KASKADOWY AQUAEL VERSAMAX FZN-1
GRZAŁKA ELEKTRONICZNA AQUAEL NEOHEATER (75W)
OŚWIETLENIE AQUAEL (18W)
Posiadam jeszcze dwie roślinki niestety nieznam ich nazw
grand37
Imię: Artur
Wysłany: 2010-01-14, 23:59
ja proponuję ci pozbyć się gupików i dokupić kilka neonków bo to bardzo stadna rybka powinno być ich minimum 6 sztuk więc dokup przynajmniej 1go najlepiej to jakby ich było z 10 wszystkich. Co do pozostałej obsady tak jak poprzednik uważam że otoski byłyby znakomitą ekipą sanitarną tak z 5-6 sztuk. A propo samców gupików wydaje mi się, że jak pozbawisz je samic to mogą stać się agresywne w stosunku do siebie, ale zapytaj o to innych na forum bo nie jestem do końca pewny. mogłby by tutaj też pasować razbory np. klinowa min 5-6sztuk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.