Jeśli jeszcze wiecie to jakie rośliny mógłbym mieć w moim akwarium 60l. Wolałbym jakieś łatwiejsze roślinki do uprawy. Narazie to co wiem to: żabienice, zwartki, nadwódki, nurzaniec, mchy. Czy te roślinki są łatwe w uprawie i jakie jeszcze mógłbym mieć (chcę mieć gęstą roślinność).
Pojemność:: 112L
Imię: Dominik Pomógł: 1 raz Wiek: 17 Dołączył: 20 Mar 2008 Posty: 115 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2010-03-13, 11:05
Ja polecam Zwartki i Nurzańce, bo szybko rosną, są łatwe w hodowli i nie wymagają dużej ilości światła.
kwoik
Pojemność:: 63 l+3l(puste)
Imię: Konrad Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 109 Skąd: gdzieś na Ziemii
Wysłany: 2010-03-13, 12:18
powracam.jakie masz akwa(wymiary)?jeżeli 63x32x30 to proponuje taką obsade:
-kiryski panda lub lamparcie(ok.6-8)
-2+1 gupików
-1+1 platki
-7 prętników karłowatych(extra świecą)
_________________ ulubione rybki-zawsze kiryski(spiżowe,lamparcie,pstre i panda)
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6632 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-15, 14:59
Kwoik - wyraźnie gdzieś Ci dzwoni, choć nie do końca wiesz w którym kościele. Nie udzielaj fałszywych rad, bo sobie tym sławy nie przynosisz. Nie wiesz do czego służą testy, ale znasz się doskonale na obsadach?
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Ok. Taka obsada jaką wcześniej mówiłem jest dobra no to ok. Zastanawiam się czy nie dołożyć więcej otosków lub więcej kirysków ?
Obecna:
1+2x prętnik karłowaty
10x neon innes
5x kirysek panda
4x otosek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.