nie rozumiem... o jaką rybę chodzi? o bojownika? przecież wiem jak wygląda samiec
marti
Pojemność:: 65L / 12L
Imię: Marcin Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 438 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-02-25, 16:59
akwaamator, tobie to chyba trzeba łopatologicznie przetłumaczyć bo takiego trudnego egzemplarza jeszcze nie trafiłem
Chłopie pytasz o ramirezy a czy w ogóle sprawdziłeś jakie one mają wymagania. Zadajesz tak bezsensowne pytania a nawet głupie że aż się tego nie chce czytać. Forum jest od tego aby sobie pomagać na wzajem ale Ty tego nie rozumiesz. Jeżeli ktos Tobie pisze że nie można to do Ciebie nie dociera i powielasz to pytanie.
Masz internet skoro tutaj piszesz to wnioskuję że masz. Dla czego przed zadaniem głupiego pytania nie spojrzysz na wymagania ryby.
Bojownik - trzymany w kulach, małych słoikach itd. Tyle się o tej rybie juz napisało a u ciebie jak grochem o ścianę. To jest ryba z rodziny labiryntowatych i potrzebuje stałej temp dosyć wysokiej zarówno w wodzie jak i na powierzchni. Oczywiście Twoja żarówka to zapewni.
Nie wierzę że skąd pochodzisz ( ziemia ) nie ma małych kąsaczy.
Kup sobie parkę gupików i co tydzień spuszczaj młode w kiblu bo do tego chyba dążysz.
Koniec moich wywodów i jak za ostro to przepraszam ale do Ciebie nic nie dociera.
nie trzeba krzyczeć. po prostu nie zrozumialem wypowiedzi o ramirezie.... nie będę trzymał ramirezek. Chcę zapytać czy któraś z tych obsad jest możliwa:
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-02-26, 12:53
akwaamator napisał/a:
żaby za duże?? rosną do 4cm!! mam na myśli karlika szponiastego!! a gupiki będę oddawal do zoologA
chłopie pomyśl trochę przeciętna samica gupika co miesiąc rodzi 30-80 młodych a zdarzają się i takie które rodzą i ponad 110 młodych jak zatem widzisz możliwość odchowu tylko 30szt w 25L dla ciebie żabka ma tylko 4cm a akwarium pewnie aż 30cm.
Zachęcam do lektury bo po nastepnym takim poście chyba stracę cierpliwość do tłumaczenia
Pojemność:: 200l i 10l;P
Imię: bernadetta Pomogła: 34 razy Wiek: 22 Dołączyła: 08 Sty 2008 Posty: 839 Skąd: Łask
Wysłany: 2010-02-26, 13:24
Bo dajmy na to, żabki sąbardzo ruchliwe?
Bo 4cm dla żaby to dużo?
Bo 30cm to za mała długość dla zwierzaka, który potrzebuje przestrzeni do pływania???
_________________ Nie każdy kto posiada akwarium jest akwarysta.
;*K.... :* i N......:*
Brak polskich znakow
NIE MĘCZ RYB W KULI!!!
Imię: Paweł Pomógł: 32 razy Wiek: 32 Dołączył: 24 Lut 2007 Posty: 844 Skąd: Kalisz
Wysłany: 2010-02-26, 13:29
Może i wystarczy ale bez ryb i innych zwierząt wodnych poza tym ja nie jestem minimalistą, dążę do tego aby moi podopieczni mieli zapewnione dobre warunki do życia a nie minimum do egzystencji.
Prosty przykład ludzie w więzieniu też żyją ale czy to jest wyznacznik że jednemu człowiekowi wystarcza do życia kilka metrów kwadratowych i 3 posiłki dziennie?? - niech każdy sam odpowie sobie na to pytanie
1) 25L:
-4 kirysek panda
- >10 RC
2) 54L
a)
- 6 kirysek panda
- proporczykowce jakie?
- gupik ile?
b)
- 6 kirysek panda
- 2 ramirez
- gupik ile
c)
- 6 kirysek panda
- harem prętnika karłowatego 1/2
- gupik ile
d)
- 6 kirysek panda
- harem bojownika 1/2
- gupik ile
Do wszystkiego ślimak helenka. Dodam że planuje te 54L LT a czy do LT wystarczy 15W?
[ Dodano: 2010-03-02, 20:14 ]
a i mam pytanie czym zakwasić wodę w 25L? dla krewetek? i czy kiryski będą się przy kwaśnej wodzie rozmnażać i będą żyć spokojnie? Nie mam testów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.