Witam!
Mam akwa 126 (80x35x45) a w nim:
20 -razbora klinowa
6- kirys spiżowy
Czy mogę trzymać harem pielęgniczki agassiza?
Jakie jeszcze rybki mogę trzymać ??
Ostatnio zmieniony przez wicher147 2010-03-07, 20:05, w całości zmieniany 1 raz
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4289 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-03-07, 21:44
wicher147 napisał/a:
Tak myślałem że doradzicie mi Prętniki.Są jeszcze jakieś rybki zamiast Prętnika ??
Pewnie, ze są. Ja tylko doradziłem te rybki do juz istniejącej obsady.
Prawdę mówiąc prócz Agassiz bym nic nie dodawał.
Akwarium "zupą rybną" wcale nie wygląda dobrze. Lepiej mniej gatunków, ale w większej ilości.
Np. więcej rasborek lub kirysków.
Gurami jest za duże do Twojego akwarium.
Pretniki tylko w haremach z jednym samcem i dwiema lub trzema samicami.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
wicher147
Imię: Daniel
Wysłany: 2010-03-07, 22:17
Wiem do czego zmierzasz... Tylko mnie jedna sprawa troche dziwi bo powiedzmy w przykładowych obsadach na ok 60l jest:
10-jakaś ławica
para-jakieś PIELĘGNICZKI
6-kirysków
A do 126l
20- jakaś ławica
1 para PIELĘGNICZKI
6-8 kirysków
Wniosek: że do zbiornika 2 razy wiekszego możemy wpuścić o ok 10-15 więcej ryb ławicowych i ok 2-4 dennych
Na YT jest jeden filmik gdzie jedna akwarystka w swoim 126 ma :
20 neon czarny
Parka Ramireza
harem pręntnika
6 kirysów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.