Witam!
Mam akwarium 120l, dzisiaj kupiłem :
6 x Pielęgniczka Ramireza
6 x Pielęgniczka kakadu
5 x Gupik
+ z 25 krewetek red chery
Czy pielegniczki nie pogryzą krewetek bo głupiki na pewno nie ??
[ Dodano: 2010-08-15, 22:05 ]
i czy cieżko rozmnożyć pielegniczki?
[ Dodano: 2010-08-15, 22:31 ]
Nie chciał bym zakładać nowego tematu dlatego zapytam sie tutaj
mam filtr zewnetrzny Fluval 105 i zeby je wciągneło krewetek założyłem na niego pańczoche
i wszystki syf zatrzymuje sie na niej da sie coś zrobić żeby nie wciągało krewetek i czyścił ten filtr też mechanicznie??
Linf
Imię: Jakub Pomógł: 14 razy Wiek: 33 Dołączył: 28 Cze 2009 Posty: 299 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-15, 21:43
Pielęgniczki przy tej konfiguracji pogryzą się wzajemnie oraz mogą podgryzać krewetki (redki na 99% będą atakować).Co do fitra to najlepiej jest założyć gąbkę lub pończochę żeby nie wciągało krewci lub poprzeplatać coś pomiędzy wlotem do filtra (ale coś z maluchów zawsze może wpaść) niestety coś za coś.Mechanika w filtrze to wkład w nim np. z gąbki lub waty perlonowej.
skorpi95 napisał/a:
i czy cieżko rozmnożyć pielegniczki?
Przy takim zestawieniu może się to nie powieść.Zostałbym przy jednym gatunku pielęgniczek np. Kakadu 1+3 lub 4 a jeśli Ramirezy to 2 pary.
Najpierw były małe, przed pielęgniczkami, ale nie starczyło miejsca dla wszystkich na mchu. Dlatego te, które chowały się w mchu w korzeniu - urosły na duże (3 szt z 30). Żaden stwór nie miał tam dostępu, bo było za ciasno. Dopiero jak urosły, to stamtąd wyszły. A i tak opracowały sobie kryjówki w razie potrzeby ewakuacji. Co do reszty, no ... pewnie była smaczna
Pojemność:: 396l
Imię: Tomek
Nazwisko: Alicki Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Sie 2010 Posty: 20 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-21, 10:10
Czyli w twoim przypadku więcej krewetek już nie będzie?
CHyba każda próba kupienia nowych, małych krewetek skończy się tym samym.
No, ale cóż. Zaprzeczyły prawu dżungli
Tak jak w wielu innych temtach - specjalistką nie jestem. Sama niedawno zaczęłam ( madrzejsza o jeden restart). Krewetkarium jest na Adzie i tylko czekam aż mi ta bomba eksploduje glonami. Po cichu jednak liczę na to, że tak się nie stanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.