cruel0808
Pojemność:: 60l
Imię: Michał
Wysłany: 2010-08-20, 14:49 obsada 60l akwarium
Na wstępie witam wszystkich forumowiczów . Powoli zbliża się rok szkolny, więc postanowiłem uporządkować swoje akwarium. Niestety muszę stwierdzić, że bardzo je zapuściłem w tę wakacje (pojawiła się spora ilość glonów oraz ślimaków). Musze to zmienić, przecież moje rybki nie mogą żyć w takich warunkach .
Akwarium 60l, z nadmierną ilością gupików, jednym zbrojnikiem, 2 kirysami pstrymi, 1 miecznikiem i 4 neonkami; rośliny: tutaj nie znam niestety nazw, z wyjątkiem mechu hawajskiego .
Jakie rybki polecacie (sam myślałem o zakupie 2 skalarów, dokupieniu miecznika oraz zmniejszeniu populacji gupików do 4-5 sztuk). Co o tym myślicie?
Zbrojnik to ok 100l, kiryski stadne, mieczyk 100l a neonki też stadne. Skalary 150l i 50 cm wysokości więc odpoda. Moze dokup kirysków z tego samego gatunku neonek też dokup. I do tego p. remireza np.? Bojownik, prętnik, wilkopłetw wspaniały?
cruel0808
Pojemność:: 60l
Imię: Michał
Wysłany: 2010-08-21, 13:33
Dokupię 2 kiryski, kilka neonków i prawdopodobnie parę prętników karłowatych. Teraz muszę tylko pomyśleć jakie roślinki dokupić. Dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.