Witam, mam akwa nieużywane 8l. Ile bym do niego i jakich ślimaczków mógł "wrzucić"?
Lubie ampularie, ale one są chyba większe. Podłoże może być piaszczyste? i Czy musi być filtr? Bo musiałbym dokupić! Proszę o informacje na temat hodowli tych stworzonek.
PS. Niekoniecznie ampularie, one mi sie podobają ale jest pewnie dużo ładnych ślimaków ;p
Pojemność:: 160l
Imię: aga
Wysłany: 2010-08-27, 22:04
ampularie sa fajne i pozyteczne,sa spore ale nie od razy,mojanajstarsza ma rok i jest wielkosci malego jajka,sa tez rozdzielnoplciowe wiec nie mnoza sie jak zaraza,ale 8 l?jakie to ma wymiary?
Sam posiadam ta odmine slimaka ale narazie jest mala
Polecam
Grzalki nie musisz miec aby woda w akawarium miala od 20 stopni do 28 , w pokoju zazwyczaj taka temperatura sie zachowa , ale filt jakis maly polecam aby woda byla czysta.
aidi
Pojemność:: 50l w przybliżeniu :/
Imię: Gosia Pomogła: 36 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 900 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-09-05, 19:47
podłącze się, jak karmicie ślimak warzywami to jak je (warzywa) przygotowujecie?, Czy można ta dietę zastosować w akwarium ogólnym? Jakimi warzywami konkretnie karmicie? a co doo samych ampulari czy one się łatwo mnożą?
_________________ Hotel Dla Zwierząt WESOŁA SFORA zaprasza gości w swoje progi
tel 508- 546-594 adres Gdańsk ul Otomińska 45C MAMY WOLNE MIEJSCA
aidi, ja podaję sałatę głównie i parzę ją wrzątkiem i do akwarium. Jedzą tez płatki, tabletki dla ryb. Gotowana marchewka, brokuł, kalafior, szpinak. Ale po pół godzinie trzeba je wyciągnąć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.