Pojemność:: 50l
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 106 Skąd: Radom
Wysłany: 2008-05-02, 15:52
Wyczytałe tu takie coś:
53-4 litry:
....
6x Danio
6x neon innesa
4x pielęgnica ramireza
4x piskorki
1x glonojad
....
Czy ja mając 50l akwa mogę trzymać:
4-5x Danio
7x neon inessa
2x pielęgniczka ramireza
i coś z rybek "sprzątających do tego- proszę o konkretne typy, i ich ilość)??
danio to ryba stadna min 5 szt i za ruchliwa na taki zbiornik w takim akwa powinna się znaleźć jeden gatunek rybki pływająca w całej toni
może być tak
parka ramirez
10x neon innesa
5-6x kirysek malutki/karłowaty lub otosek
Pojemność:: 50l
Imię: Michał Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 106 Skąd: Radom
Wysłany: 2008-05-02, 16:12
No to nie chcę się wtrącać, ale gybym nie zapytał mógłbym zostać wprowadzony w bład i zalożyc takie akwa. Koniecznie trzeba takie coś poprawić, bo potem nic dziwnego jak ludzie dają obsade do oceny, i całe forum krytycznym okime na to patrzy a w przykładowaych obasadach są błędy. Niech ktoś to popoprawia!
P.S. Macio, dzieki za pomoc, postaram się zrobić tak:
8 neonów
parka ramireza
5 otosków (raczej( lub kirysków)
2 danio (do wydania, do czasu kiedy ktoś nie weźmie, bo przezciez nie spuszcze w Wc)
Czy można pisać, przepraszam nie wiem bo kiedyś zostałem ostrzeżony przez jakąś grubą rybę z forum że zajmuje się starym tematem, a tutaj jest ost. post w maju tego roku.
chciałem powiedzieć że liche te obsady, żadnej inwencji, cały czas te same ryby, nic się nie dzieje. a macie obsady dla konkretnych biotopów.
Mam 160 L chce trzymać ok. 8-12 bocji (dwie już mam) +2-3 sumy(2 już mam), +stadko gupików(ok.6samców, i 10 samic) + 9 molinezji czarnych
i, i właśnieco jeszcze mógłbym wlać do tej akwy, przyznam się że szukam jakiś rybek na stadko ok.15sztuk, lub kilka góra 4 duże ryby ok.8cm. myślałem o gurami mozaikowym.
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-21, 21:24
colombo napisał/a:
chciałem powiedzieć że liche te obsady, żadnej inwencji, cały czas te same ryby, nic się nie dzieje
Temat jest ciągle otwarty na propozycje, więc może Ty coś ułożysz. Na pewno wszystkim sie przyda.
colombo napisał/a:
Mam 160 L chce trzymać ok. 8-12 bocji (dwie już mam) +2-3 sumy(2 już mam), +stadko gupików(ok.6samców, i 10 samic) + 9 molinezji czarnych
i, i właśnieco jeszcze mógłbym wlać do tej akwy, przyznam się że szukam jakiś rybek na stadko ok.15sztuk, lub kilka góra 4 duże ryby ok.8cm. myślałem o gurami mozaikowym.
Załóż osobny temat. Jak sam zauważyłeś w tym, skupiamy się na gotowych propozycjach.
Ode mnie: Obsadę masz obecne tragiczną, wymagającą gruntownej "przebudowy", nie dodawania nowych ryb.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Pojemność:: 114 l
Imię: Roman Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 147 Skąd: Poznań
Wysłany: 2008-10-22, 15:43
Jak na 160 litrow to troche takie pomieszanie z poplataniem ja dla swojego bezpieczenstwa i rybek, odpuscil bym sobie mieszanie malych ryb z duzymi, albo dobierz sobie kilka wiekszych, albo stadko malych, a jak zmieszasz to roznie bywa, no i oczywiscie male akwarium zeby robic takie mieszanki
Temat jest ciągle otwarty na propozycje, więc może Ty coś ułożysz. Na pewno wszystkim sie przyda. colombo napisał/a:
...
Załóż osobny temat. Jak sam zauważyłeś w tym, skupiamy się na gotowych propozycjach.
Najpierw temat jest ciągle otwarty na propozycje, a potem piszesz że skupiamy się na gotowych propozycjach. A jak napiszę swoją obsadę to będzie gotową, czy ma być na osobny temacie. Chciałem powiedzieć że to nic fajnego czytać obsady przepisane skądś indziej ,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.