Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4292 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2008-10-22, 17:43
colombo napisał/a:
Najpierw temat jest ciągle otwarty na propozycje, a potem piszesz że skupiamy się na gotowych propozycjach.
Nie zrozumiałeś mnie.
Tu piszemy PROPOZYCJE, czyli proponujemy gotową obsadę, a nie doradzamy co zmienić w istniejącej.
colombo napisał/a:
A jak napiszę swoją obsadę to będzie gotową, czy ma być na osobny temacie.
Twoja obsada jest zła, więc nie pasuje do przyklejonego tematu, a tutaj:
colombo napisał/a:
i właśnieco jeszcze mógłbym wlać do tej akwy, przyznam się że szukam jakiś rybek na stadko ok.15sztuk, lub kilka góra 4 duże ryby ok.8cm. myślałem o gurami mozaikowym.
zadałeś konkretne pytanie i dlatego lepiej żebyś założył osobny temat, by tego nie zaśmiecać (tak jak robimy to teraz).
colombo napisał/a:
Chciałem powiedzieć że to nic fajnego czytać obsady przepisane skądś indziej
A co ma być fajnego w czytaniu obsad? Te obsady może nie są "fajne" (i napewno nie są przepisane znikąd, bo osobiście je poprawiałem "z głowy"), ale są prawidłowe (czego nie można powiedzieć o twojej) może dlatego Ci się nie podobają.
Jest setki gatunków rybek i ułożenie wszystkich obsad jest nie możliwe, bo co akwarium to inna obsada.
To czy do 60 litrów dasz 3, czy 5 gupików nie ma większego znaczenia. Ważne zebyś miał pojęcie gdzie jest granica przerybienia oraz to, że niektóre ryby nie nadają się do mniejszych zbiorników (jak np. ilość bocji w twoim).
Pozdrawiam....
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Gupiki i danio to rybki stadne.
Pozatym musisz się liczyć że gupiki i molinezje jako żyworódki często będą wydawać na świat narybek (jeśli masz parki).
I w wypadku gdy masz parki to samiczki mogą pozdychać z powodu zbytniej natarczywości samców
Pojemność:: średnia
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL Pomógł: 54 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 983 Skąd: z PIS-uuu
Wysłany: 2009-08-04, 14:49
hulej95 napisał/a:
i Jeszce jedno pytanie czy w 35l można trzymać ramirezki albo prętniki karłowate w parkach z gupikami
W 35L nie możesz trzymać Pielęgniczek ramireza, jak również Prętników i nie ma tu znaczenia czy razem czy osobno!
Ewentualnie możesz mieć Gupiki np 3 samce ale lepiej mieć większe akwa.
W 35L możesz trzymać 5 szt Razbory brigittae lub espei.
35 mi się zbiła ale znalazłem 25 w której zrobię krewetkarium z red cherry
a niedługo jadę do Niemiec i może uda mi się zakupić akwa 60 l no i mam pytanie
Danio - odpada (za małe akwa)
10xNeon Simulans (czerwony rosnie za duży)
1/1xPielęgniczka Ramireza - Kakadu NIE!
Jak Neon to nie hokejówka, za dużo stadnych
hulej95 napisał/a:
harem prętnika karłowatego,
10x neon inessa
10x razbora klinowa
i kilka krewetek red
Prętnik, ok
Neon Inessa, aut (różnica temperatur względem Prętnika)
10xRazbora klinowa- Nie, lepies Espei (nawet 15szt) lub Hengeli 10szt
10szt krewetek Red Cherry lub Babualti
Czy będzie wielkim przestępstwem, gdybym dorzucił bojownika? Wiem, że mogą się z samcem prętnika nie polubić, ale Żona się uparła , a i mnie to nie przeszkadza..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.