Akwarium jest nowe zalozone 5 dni. Przez czas dojrzewania chcial bym zebyscie mi doradzili co tam wpuscic.
Narazie plywaja tam 3 gupiki.
Ale chcial bym tam trzymac jeszcze
- jakiegoś zbrojownika (cmokacz musi byc ;p )
- krewetki
- wiecej gupikow
- i cos troche wiekszego jakis harem
Dodam jeszcze ze jestem poczatkujacy, i nie mam zbyt wiele czasu na pielegnacje.
Prosze o rade co i ile wpuscic, zalezy mi na rybkach latwych w hodowli a zarazem ciekawych.
A jeszcze przy okazji zapytam co sadzicie o muszelce mam tam jedna pod korzen ale sylszalem o tym ze utradza wode. Moze ja wyjac ?
Pojemność:: 112l 60l
Imię: Sebastian Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 38 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-01-19, 20:13
Podłoże podzielone jest na 2 czesci
1) 2cm jakiegos specjalnego żwirku z dopalaczem dla roślin,
2) Reszta to zwykly plukany zwir 2-4mm kupiony w sklepie akwarystycznym
Cześć.
zakładam akwarium 450l chciałabym mieć ryby z rodziny pielęgnicowatych mam kilka na oku,proszę o pomoc które z nich się nie nadawają do wspólnego akwarium i w jakich ilościach mam kupić poszczególne gatunki.
Akara z Maroni
Akara centkowana
Skalary
Pielęgnica skośnopręga
Kosiarka-nie jest z tej rodziny
Cześć, mam problem ze swoim akwarium, muszę zmienić obsadę. Akwarium ma 150l.
OBSADA
-2 skalary
-5 gupików
-2 molinezje black molly (parka)
-1 molinezja srebna
-2 molinezje złote (parka)
-2 raczki cambarellus patzcuarense orange
-1 raczek cambarellus texanus
-1 mułojad
-4 bocje wspaniałe
-2 bocje pręgowane
-3 kiryski spiżowe
-3 kiryski pstre
-2 zbrojniki niebieskie
-2 zbrojniki albinosy
-5 tetr color
które rybki oddać, a które zostawić? Chcę akwarium towarzyskie, jeśli polecacie jakieś rybki, których nie mam a by pasowały to dopiszcie do odp.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.