tylko do 60 litrów ile sztuk moge kupić i jakie one mają wymagania??
na pewno możesz 10 sztuk ineski lubią raczej letnią wodę (23*C), najlepiej miękką i lekko kwaśną do obojętnej.
adi88 napisał/a:
Coś czytałem że lubią czarną wodę i korzenie... a ja korzeni na pewno nie bede do akwariumu dawać ;/ ja lubie czystość.. woda musi być kryształowa a nie czarna ....
Korzenie nie barwią aż tak wody! Bardzo wiele osób posiada tu akwaria z korzeniami a woda kryształ Wszystko zależy od przygotowania korzenia. Poza tym z korzeniem będzie wyglądało lepiej.
adi88 napisał/a:
i co neonki jedzą
sucha karma, mrożonki (dafnia, oczlik, wodzeń, larwy komarów) lub też wersja żywa, którą szczególnie lubią Karm małymi porcjami, kilka razy dziennie. Pozdrawiam
Bardzo Wam dziękuję za porady! Tak więc zdecyduję się na neon innesa! Co do korzeni to jednak kupię, skoro te rybki to lubią to kupię, tylko porządnie wypłukać muszę chyba żeby nie mąciło wody. Co do wody nie rozumie tego "najlepiej miękką i lekko kwaśną do obojętnej" co zrobić by woda taka była i jak w ogóle sprawdzić jaką mam?? Jeszcze się chciałem dowiedzieć jakie rośliny były by odpowiednie dla tych rybek czy moczarki kanadyjskie np.?? Serdecznie pozdrawiam i życzę wszystkim użytkownikom z forum zdrowych i wesołych świąt
adi
Ostatnio zmieniony przez adi88 2010-03-21, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Pojemność:: 50
Imię: Michał
Wiek: 30 Dołączył: 29 Lip 2008 Posty: 61 Skąd: Olsztyn, Warszawa
Wysłany: 2010-01-25, 18:26
Mam pytanie, planuję zbiornik koło 160L chcę w nim trzymać bojownika wspaniałego, piskorki i może zbrojnika niebieskiego.
Teraz pytanie, co dać na dno zbiornika? Jakie roślinki mogę i powinienem wsadzić?
Dodam, że jestem bardzo początkujący, więc lepiej żeby nie były wymagające
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-04-02, 09:44
petergoldyn napisał/a:
ramirez 2 samce
IMO lepiej by było gdybyś zamienił 1 samca na 1 samiczkę.
Ramirezki polecam trzymać 1+1, bo i tak chyba raczej (że tak się wyrażę) trzymać się powinna, a nuż widelec się wytrą (ale to tak na marginesie )
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-04-06, 21:14
Napiszę to, na czym się znam.
Neonów mało, absolutne min 6 szt.
Sumiki szkliste również stadne więc 6 szt by się przydało, ponadto bardzo lubią w miarę mocny prąd wody.
Danio bardzo ruchliwe i stadne, myślę, że takie minimum to ok 10szt jak na taki litraż.
Skalary, gurami i prętniki to ryby terytorialne (i nie trzymał bym ich po 1 sztuce) - może najlepiej będzie jak wybierzesz jeden gatunek?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.