Barwniaki, pielęgniczki i księżniczki to ryby terytorialne, więc wsadzanie ich razem nie przyniesie nic dobrego. Wybierz jeden z tych gatunków. O jakie gurami Ci chodzi?
jakie rybki proponujecie do akwarium 25l? myślałam o 3-4 rybkach ( najlepiej żeby sie nie rozmnażały- jeśli to w ogóle mozliwe bo nie bede miala co z nimi zrobic... prosze doradźcie mi
Pojemność:: 98l + 25l
Imię: Artur Pomógł: 8 razy Wiek: 25 Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 243 Skąd: Gniezno
Wysłany: 2010-07-15, 18:43
A jeśli nie chcesz, aby się rozmnażały to możesz wybrać albo jednego samca bojownika, albo małe stadko neonków.
_________________ Oto Ja posyłam anioła przed tobą,
Aby cię strzegł w czasie twojej drogi
I doprowadził cię do miejsca,które ci wyznaczyłem.
Szanuj go i bądź uważny na jego słowa.
(...) bo imię moje jest w nim.
Pojemność:: 200l + 45l + 18,5l
Imię: Michał
Nazwisko: Polański Pomógł: 128 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Lut 2010 Posty: 1973 Skąd: Kraków - Swoszowice
Wysłany: 2010-07-17, 12:20
Ogólnie to ja nie polecam trzymania neonek w 25l.
1. Te ryby są stadne, więc IMO powinno być 6 sztuk.
2. Neonki są zwinne, potrzebują dużo miejsca do pływania, a w 25l z warstwą podłoża i jeszcze gęstą szatą roślinną tego miejsca nie będą miały za wiele.
Neony to rzeczywiście nawet nie będą miały gdzie zakręcić, będą "wisieć" cały czas w jednym miejscu. A tak nieśmiało zasugeruję, może krewecie? One są takie słodkie . Są to super stworzonka i czują się dobrze w zbiornikach gdzie ze względu na pojemność byłoby można wpuścić tylko jedną albo dwie rybki.
Witam
Chyba będę miał 4szt. gupików i 1 bojownika w akwa 25l, ale nie wiem czy mi to wyjdzie. Pierwsza sprawa, czy bojownik/czka nie pozjada gupików? Druga czy nie będzie im za ciasno?
Proszę o szczere odpowiedzi!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.