mam 50l akwa ma z 9,5 roku mam tam tylko 4 brzanki sumatrzańskie rośłin jest tyle że nie idze palca wsadzić bez dotknięcia i złamania jakiekolwiek rośliny.Światło mam chyba 50w bo pudło z lampy wywaliłem.Na szybach pojawiają się brązowe glony. Roślin na razie nie atakują.
Na żwirku teżsie pojawiają miejscami zielone glony.Normalnie to przetrę ręką szyby i niema glonów ale po tygodniu wracają .na żwirku to już nie moge rękami nic zrobić bo se rośliny połamie.
Może ktoś doradzi??
Na razie doradzę robienie mniej błędów. Poprawiłem.
marthinez
Matthew
Pojemność:: 300 L i 30 L
Imię: Maciek
Nazwisko: Kaznowski Pomógł: 14 razy Dołączył: 02 Lis 2007 Posty: 459 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-12-27, 17:58
to są okrzemki i krasnorosty
testuj wodę i zacznij wymieniać wodę aż parametry w akwarium będą dobre
Może podaj jakieś parametry wody, jakieś info, nikt tutaj na forum nie jest wróżką.Glony pod koniec tygodnia mogą pojawiać się z organki,trzeba dobrze odmulać dno
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.