Pojemność:: 102l , 63l , 20l
Imię: Adrianna Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 334 Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-01-21, 18:42 Zielone galarety na pokrywie.
Podczas wczorajszego karmienia ryb zauważyłam na pokrywie dziwne zielone galarety w kształcie kropli wody. Znajdowały się one pomiędzy świetlówką a korytem pokrywy w miejscu gdzie kapie woda z filtra. Zdjęcia nie mam bo wczoraj zostały usunięte. pomijając to, że brzydko pachniały i w ogóle były ohydne mam pytanie czy to jest glon? jeśli tak to jaki? czy powstał z powodu pryskającej wody i jak go zwalczyć bo widzę ze już powstają małe krople...
_________________ Pozdrawiam Wszystkich
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-22, 01:48
ja miałem podobnie tylko że ja w pokrywie miałem plamę taką o powierzchni około 20cm na 10cm glony zielenice chyba to są bo na algi morskie to to nie wyglądało
Woda na pokrywie się skraplała światła miały w brud i sąd one się pojawiły, najprościej jest wstawić do pokrywy jakiś wentylator taki jak w komputerach - około 4zl będzie wymuszał cyrkulację powietrza i wilgotne powietrze odprowadzał po za pokrywę. - tak zrobiłem i działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.