Wysłany: 2009-11-28, 10:01 Dziwna woda przy powierzchni.
Eh ciezko jest temu zrobic jakies sensowne zdjecie ale na powierzchni wody robi sie takie cos dziwne, jak porusze reka wode (filtr jest skierowany na powierzchnie) to rozdziela sie na kawalki.
Wyglada troche jakby olej w wodzie.. Ale kreci sie tylko tak jak woda w filtrze - tak w kolko
i po zdjeciu pokrywy (zdaje sie jakby go nie bylo)
_________________ Zapraszam do naszej galeri - kliknij w baner
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-11-28, 11:11
Film bakteryjny. Jednym pomaga węgiel w filtrze, inni poradzili sobie tylko poprzez założenie skimmera.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Pojemność:: 54, 31, 27
Imię: Andrzej Pomógł: 16 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 449 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-28, 16:37
Skimmer pomoże, najlepsze rozwiązanie. Powiem szczerze, że nie słyszałem o zwalczaniu tego przez węgiel. U mnie z kolei pomaga podniesienie temperwtury do 28'C.
Imię: Andrzej Pomógł: 16 razy Wiek: 20 Dołączył: 05 Lip 2008 Posty: 449 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-28, 17:13
Przyczyn może być kilka: zanieczyszczenia (kurz) częste przy otwartym akwa, jak na przykład u mnie, zaniedbanie akwarium, duża ilość związków organicznych, za dużo sypanego jedzenie, które nie opada i psuje się na powierzchni i wreszcie zbyt słaba cyrkulacja wody w baniaku
Przyczyn może być kilka: zanieczyszczenia (kurz) częste przy otwartym akwa, jak na przykład u mnie, zaniedbanie akwarium, duża ilość związków organicznych, za dużo sypanego jedzenie, które nie opada i psuje się na powierzchni i wreszcie zbyt słaba cyrkulacja wody w baniaku
moze dlatego ze klapki sa wylamane i tez latwiej paruje woda.. (2 dziury zamiast klapek)
_________________ Zapraszam do naszej galeri - kliknij w baner
Wysłany: 2009-11-28, 18:11
E, nie wydaje mi się, żeby dwie małe klapki miały na to jakiś wpływ. No ale zwiększ ruch wody, jeśli masz deszczownię niech będzie minimalnie pod powierzchnią, skierowana równolegle do niej.
Spróbuj też może chusteczką, czy bibułą zebrać cały korzuch, może się zdarzyć, że nie wróci, a może wróci, ale za długi okres czasu. Próbuj
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.