Cześć. Płuczę właśnie piasek kwarcowy. Jest co raz bardziej klarowna woda, płukałem 6 razy. Płukałem jeszcze 4 razy, ale woda się już nie zmienia. Czy to normalne że woda nie jest całkowicie klarowna?. Może teraz można wrzucić spokojnie piasek do akwarium i odczekać z dzień, wtedy będzie klarowna, jak to jest?.
Z góry dzięki za pomoc.
Ps.:Doradzano mi wrzucenie piasku do akwa i włączenie aktualnego filtra N750 z włókniną, dopiero jak się zabrudzi, zmienić na gąbkę. Jednakże nie wiem, czy to rzeczywiście poskutkuje?.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.