NO3 ca³y czas w akwarium utrzymuje siê u mnie na poziomie równym 0. Jak mo¿na je podnie¶æ?
Ph= 7.5; testy kropelkowe, innych parametrów nie znam.
Obsada :
6x danio
8x razbora klinowa
1+3 bojownik
1x zb. niebieski
2x ampularia
Ro¶liny :
kilka ¿abienic, kryptokoryn, nurzañców i microsorium. W przysz³ym tygodniu maj± doj¶æ dodatkowe.
Zbiornik 112l
Filtr zewn. Fluval 205
Próbê mo¿esz wykonaæ na wodzie destylowanej ;]
Albo do wody destylowanej dosypaæ tak± ilo¶æ KNO3, aby wiedzieæ ile test powinien pokazaæ, wtedy badasz wodê i wiesz o ile sie myli.
_________________ "Kiedy mam racjê to mam racjê, a je¶li siê mylê mog³em mieæ racjê. Wiêc mam racjê bo mog³em siê myliæ, wiesz."
No niestety nie mam testy NO2 , zrobi³am test NO3 zupe³nie innym testem i te¿ wysz³o 0. Co ciekawe NO3 utrzymuje siê na takim poziomie ju¿ b. d³ugo juz nie wiem co robiæ. Jakie¶ sugestie? Przyzn±jê siê bez bicia, kopa³am trochê w tyma akwa, ale czy to jest z czym¶ powi±zane? Zacznê sypaæ KNO3 jak mi tylko przyjdzie.
Te¿ mi sie tak wydaje, ale na 2 testach mi wysz³o 0. Ro¶liny rosn±, ryby ¿ywe i ³adnie wybarwione. Nie wiem czy to ma jaki¶ zwi±zek, ale naq wszelki wypadek piszê.
wolfik
Imiê: Marcin Pomóg³: 7 razy Do³±czy³: 04 Mar 2007 Posty: 104 Sk±d: Wawa
Wys³any: 2010-07-01, 20:08
nie ma takiej opcji, ¿eby NO3 by³o = 0 . W kranie jest wiêcej.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Micha³ Kryñski - w³a¶ciciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.