Pojemność:: 82l
Imię: mat
Nazwisko: mam :) Pomógł: 61 razy Wiek: 27 Dołączył: 11 Maj 2007 Posty: 1486 Skąd: Skarżysko Kamienna
Wysłany: 2010-08-15, 16:43 Baniaki po acetonie
W pracy mam dostęp do pustych, 25l pojemników po acetonie
Czy po opróżnieniu i wypłukaniu nadają sie one do przechowywania w nich wody do akwarium?
I tu drugi problem: mam zamiar dodawać do akwarium wody ze źródełka (przebadana laboratoryjnie: niskie pH, sporo garbników bo źródełko jest w lesie i brak zanieczyszczeń). kolega używa tej wody od wielu miesięcy i nie ma problemy z chorobami ani glonami (nie licząc tych które są spowodowane nie do końca prawidłowym prowadzeniem akwarium ale nie jestem w stanie mu przetłumaczyć że robi coś źle )
Pytanie brzmi: jak długo taka woda może stać w pojemniku zanim zaczyna w niej sie rozwijać bakterie i pierwotniaki w sposób niekontrolowany?
Przy podmianach mam zamiar stosować ok 5l wody źródlanej czyli jeden baniak starczy na pięć tygodni
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.