Pojemność:: 12, 25l, 112 l
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-08-29, 14:53 Co na brudzące się szyby ?
Witam chodzi mi o szyby wewnątrz akwarium czasami powstają mi tzw zacieki itp...
Czy Tetra Easy Wipes sobie poradzi ???
Chodzi mi o to żeby czyścic jak już jest woda itd a nie przy restarcie ...
OPIS:
Tetra Easy Wipes to jednorazowe ściereczki do czyszczenia akwariów słodkowodnych i morskich.
Ściereczki są nasączone specjalnym środkiem czyszczącym na bazie kwasu, który nie wpływa na wartości pH i KH.
Ściereczki Tetra Easy Wipes skutecznie usuwają zanieczyszczenia w postaci:
* zacieków,
* kamienia,
* glonów.
Tetra Easy Wipes wykonane są z bardzo mocnych włókien, nie rozrywają się nawet przy intensywnym czyszczeniu.
Tetratec Easy Wipes przeznaczone są do użytku:
* zewnętrznego,
* i wewnętrznego.
Ściereczkami można czyścić powierzchnie szklane i plastikowe.
Doskonałe również do czyszczenia pokryw, filtrów i grzałek.
Opakowanie zawiera10 sztuk.
Dodam że mam pokrywę z oświetleniem i się co jakiś czas brudzą szyby...
_________________ Pozdrawiam wszystkich Akwarystów
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-29, 15:03
Czy dobrze rozumiem?
Chcesz czyścić od środka szyby w zalanym akwarium z zacieków? Przecież o nie możliwe
Według mnie czyścik magnetyczny wystarczy
A grzałkę czy pokrywę możesz poczyścić zwykła tradycyjną szmatką nasączoną w wodzie z kwaskiem cytrynowym, lub octem
Pojemność:: 12, 25l, 112 l
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-08-29, 15:36
A z jakiej firmy korzystacie tego czyścika?
_________________ Pozdrawiam wszystkich Akwarystów
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-29, 15:58
ja mam 2
JBL
Pływający - dobry nawet ale do cienkich szyb - ponoć do 10mm szyby ale jakoś nie jestem przekonany według mnie ma słabą siłę docisku do szyby.
Mam też nie plwający - niby wada, ale cholernie mocny ma magnes i tutaj śmiało sprawdzi się przy 10mm
Ja mam podobny. Z jednej strony jest gładka powierzchnia pokryta materiałem, a druga wewnętrzna coś w stylu rzepa ( takie haczyki). I się dobrze sprawdza. Bodajże, że z AQUA SZUT on jest, ale nie jestem pewna.
Ostatnio zmieniony przez maradona 2010-08-29, 20:55, w całości zmieniany 1 raz
A ja jestem zachwycona rękawiczką czyszczącą JBL. Genialny wynalazek. Radzi sobie z glonami i zaciekami o wiele lepiej niż czyścik, a ponadto można super wytrzeć mejsce na szybie tuż nad podłożem. No i rurki od filtrów w akwarium. Super rzecz, polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.