Pojemność:: 126
Imię: Karol Pomógł: 85 razy Wiek: 22 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 1319 Skąd: WGM
Wysłany: 2008-04-10, 18:00
pawcio1017 testy kropelkowe są lepsze. Jednym z najlepszych jest JBL, ale jest drogi, lecz to jedyna firma która ma w sprzedaży uzupełniacze. Ogólnie test NO3 jest drogi. tańszy i dobry jest test SERA. Lepiej kup test kropelkowy.
_________________ Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
a tak btw. przy starcie zbiornika takie naprawdę podstawowe testy jakie wybrałem to pH kH gH i NO, czy coś pominąłem. A co do producenta to chyba zdecyduje się na JBL albo Sere zależy jaką wypłątę dostanę. Czy możecie podać, który z wymienionych przeze mnie testów jest lepszy wśród Sery czy JBLa?
_________________ "Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
Pojemność:: 216L, 2x60L 26L
Imię: Konrad Pomógł: 134 razy Wiek: 18 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 1896 Skąd: Limanowa
Wysłany: 2008-05-10, 10:10
Ten zestaw jest bardzo dobry..są tu podstawowe testy kropelkowe....
Przy starcie najbardziej potrzebne sa testy NO3 i NO2......reszta też sie przydaje jeśli chcemy odpowiednio przygotować wode jesli chodzi o twardosc i pH
[ Dodano: 2008-06-26, 15:55 ]
Pojawiła się u mnie konieczność stałego sprawdzania poziomu pH i CO2 więc czy takie coś:
http://www.allegro.pl/ite...st_co2_ph_.html zda egzamin?
_________________ "Nauka i religia nie pozostają w sprzeczności, nauka jest po prostu za młoda aby to zrozumieć"
Podpowiem i ja coś z moich doświadczeń - mam ZOOLEKA. TwW, TwO, Ph, z całą pewnością OK, natomiast NO3 i PO4 ZUPEŁNIE NIE DZIAŁAJĄ!! PRZESTRZEGAM PRZED WYRZUCENIEM PIENIĘDZY W BŁOTO
NO3 pokazuje cały czas "0" a PO4 nawet w destylowanej pokazuje ciemnogranatowy poziom
Chciałbym się was zapytać jakie testy muszę przeprowadzić żebym mógł hodować platki i amanki i jakich testerów z jakiej firmy użyć podobno dobre są z firmy tetra. Ile kosztują te testy nie chodzi mi o paskowe tylko kropelkowe i jaki test ile kosztuje?
_________________ Akwarystyka i wędkarstwo to jest to co lubię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.