Pojemność:: 300 l i będzie 60 ;]
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 27 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2010-06-01, 22:14 Problem ze świetlówką sylvania
Witam.
Dołożyłem do akwarium świtówkę sylvania aquastar 54W, 1150 mm, 10000 kalwinów . Zamontowałem do tego statecznik magnetyczny 1x56, 0,67(nie pamiętam jednostek bo nie podali) i starter magnetyczny. Problem polega an tym iż świetlówka odpala ale cały czas miga i żarniki się grzeją. Po wyciągnięciu startera przez chwile miga a potem gaśnie po ok. 20 sekundach. Całość montował mój tata i brat więc wszystko jest podłączone tak jak ma być
Pojemność:: 300 l i będzie 60 ;]
Imię: Łukasz Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 27 Skąd: Jaworzno
Wysłany: 2010-06-02, 21:45
Problem już rozwiązany z tatą pożyczyliśmy od właściciela sklepu (aqua zoo w Jaworznie) statecznik elektroniczny i podłączyliśmy do tego 2 świetlówki wyżej podane . Wszystko ładnie działa teraz mamy 0,62 W/l. Dzięki wszystkim za odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.