Moja pokrywa do akwarium ma w standarcie 2x18w . Teraz chce zmienic swietlówki i jedną dołożyć też 18 w. Dokupiłem już 2 swietlówki PHILIPS 865. I nie wiem jaką kupić 3 , może coś poradzicie.Tak aby dobrze rosły rośliny. Czy wogóle 3x18w starczy to daje 54w na akwarium 112l. Jak myslicie?
o co jak bym dołożył jeszcze jedną 18w. Nie bedzie za dóżo , Jesli bedzie dobrze to jaką tez philips aquarelle. wiec by było w takim roztwieniu
1.PHILIPS 865
2.philips aquarelle
3.PHILIPS 865
4.philips aquarelle
Pojemność:: 112l
Imię: Paweł Pomógł: 68 razy Wiek: 27 Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1933 Skąd: Hajnówka
Wysłany: 2010-08-12, 11:18
skorpi95 napisał/a:
, Jesli bedzie dobrze to jaką tez philips aquarelle. wiec by było w takim roztwieniu
1.PHILIPS 865
2.philips aquarelle
3.PHILIPS 865
4.philips aquarelle
Witam mam pytanie chce do swojej pokrywy dołożyć swietlowke T5 24 W ma akwarium 112L i mam pytanie czy te oprawki bryzgoszczelne są dobre ? I czy jest jakaś możliwość zabezpieczenia tej świetlówki jak by wpadła do wody (słyszałem o jakiś tubach hermetycznych )? Wiem ze te świetlówki są mocowane na zaczepach do świetlówki t8 lub do pokrywy .
Proszę o pomoc...
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-09-08, 13:50
Jeżeli nie znacie sie na elektryce, nie mieliście z tym nigdy kontaktu, macie jakiekolwiek wątpliwości, usilnie doradzam przekazanie wykonania instalacji w ręce osoby która wie co robi, zna sie na tym bądź ma odpowiednie, wymagane uprawnienia.
Prąd jest naprawdę niebezpieczny - i w imieniu swoim oraz reszty ekipy opiekującej się forum zdecydowanie odradzam wszelkich eksperymentów na własną rękę osobom nie posiadającym dostatecznej ku temu wiedzy, praktyki i narzędzi.
Informuję również że nasze forum i osoby z nim związane nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za wypadki które mogą się przydarzyć (oby nie) z samodzielnymi przeróbkami jakichkolwiek instalacji elektrycznych wykonanych według porad uzyskanych na forum
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Dziki za pomoc:):)Tyle to wiem ze jest niebezpieczny dlatego to nie ja będę to montować tylko znajomy ale czy jest taka tuba jak by ta świetlówka wpadła???????????????????????
W takim razie wygląda na to, że takie własnie będzie moje akwa Mam nadzieję, że roślinki nie będa marudziły;) Jeszcze kilka dni i biorę się za zakładanie;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.