Wysłany: 2007-09-08, 11:53 Co robić gdy tak mało miejsca ?!
Mam bardzo mało miejsca na założenie drugiej lampy praktycznie niemożliwe jest włożenie drugiej takiej co mam. Przód pokrywy jest profilowany i bym zasłonił wlot przez który karmie rybki, a z tyłu po jednej stronie mam kable, a po drugiej filtr kaskadowy i co teraz mam zrobić jak ktoś ma jakieś pomysły będę za nie wdzięczny.
Tam gdzie zaznaczyłem na czerwono ma do wykorzystania tylko 31cm.
Pojemność:: 60 L
Imię: Artur Pomógł: 12 razy Wiek: 31 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 215 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-09-08, 23:47
Jeżeli chcesz zrobić to tak jak ja to potrzebujesz:
2 startery
2 oprawki do starterów
statecznik 2x8W
4 oprawki hermetyczne wciskane
przewód zasilający
no i oczywiście 2 świetlówki T5 8W (ja dałem z przodu philips aquarelle 10000K, a z tyłu sylvania grolux 6500K)
Schematy podłączeń znajdziesz na tym forum. Jeśli sobie nie poradzisz idź do sklepu elektrycznego oni powinni ci pomóc - kolega tak zrobił i mu sympatyczny pan sprzedawca podłączył.
Mój ojciec ma znajomego który jest elektrykiem i kiedyś też bawił się w akwarystykę oczywiście budowę takiego oświetlenia ma w małym paluszku obiecał mi że mi z tym pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.