Wysłany: 2007-09-22, 13:22 Czy są świetlówki o większej mocy ale małych wymiarów?
Otóż mam akwa aqua-el pearl 40(30 litrów)prostokątne i oświetlenie w nim jest 11watt philips master typ pl-s 900 lumenów 4000k i z tego co koleś w zoologu mi powiedział że ten typ świetlówek(pl-s) najmocniejszy ma 11 watt więc nie dokupie mocniejszej a taki miałem zamiar czy to prawda ? niech ktoś mi pomoże,może poda taką świetlówkę ale mocniejszą (np.6000k 14watt?
Pojemność:: 80l - w trakcie rozwoju
Imię: Piotr Pomógł: 123 razy Wiek: 24 Dołączył: 27 Cze 2007 Posty: 2072 Skąd: Rciąż/Wawa
Wysłany: 2007-09-22, 13:28
masz za pewne pokrywę, więc nie dodasz mocniejszej świetlówki w miejsce starej, bo im mocniejsza, tym dłuższa, tak jak to zawsze bywa w wypadku pokryw - trzeba dodać 2 świetlówkę, o tym jak to zrobić - wielokrotnie było na forum...
_________________ Życie ma cierpki smak, ale ja lubię wytrawne drinki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.