duke39
Pojemność:: 300
Imię: Kasper
Wysłany: 2010-08-29, 21:22 eheim professionel II 2026 PROBLEM
Witam wszyskich, filtr dostalem juz niedzialający mam drugi podobny ale innej firmy, tak wiec filtr jest zalany przewud ssący jest w wodzie wirnik sie kręci choć dzała dosc głośno i co najwazniejsze nie pompuje wody. Nie miałem wczesniej doczynienia z tą firmą więc porosze o pomoc.
Pozdrawiam
Tofifi [Usunięty]
Wysłany: 2010-08-29, 21:45
jeżeli chodzi dość głośno to oznacza że jest zapowietrzony wyłącz bo możesz go spalić
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-08-30, 06:41
duke39, wyjmij wirnik i sprawdź jego wygląd.
Ponadto dobrze odpowietrz.
Pomoze Ci w tym instrukcja: http://www.eheim.de/eheim...6_2028_2128.pdf
Od strony 146 jest po polsku.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
duke39
Pojemność:: 300
Imię: Kasper
Wysłany: 2010-08-30, 17:02
marthinez napisał/a:
duke39, wyjmij wirnik i sprawdź jego wygląd.
Ponadto dobrze odpowietrz.
Pomoze Ci w tym instrukcja: http://www.eheim.de/eheim...6_2028_2128.pdf
Od strony 146 jest po polsku.
Wirnik chyba jest OK, przynajmniej tak wygląda, za to ten porzycisk do odpowietrzania po wcisnieciu nie chce wrucić na swoje miejsce.
[ Dodano: 2010-09-08, 12:00 ]
Wymieniłem uszczelkę bo strasznie ciekło ale nadal jest to samo, podejrzewam że jest coś nie tak z tym zaworem zwrotnym, na rysunku widać sprężynke kturej u mnie nie ma. Aha i z jednej strony ceramicznego trzpienia jest wycięcie, a nie wiem czy ma tam być
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.