seku
Imię: Slawek
Wysłany: 2010-09-02, 18:07 wkład do filtra JBL i100
Mam pytanie. Kupiłem nowy filtr JBL i100 - posiada 3 wkłady z gąbką. Czy mogę wyjąć z dwóch wkładów gąbki i włożyć ceramikę + ?? (co proponujecie) - czy to będzie działać? Chodzi mi o to czy mogę zamiast gąbki włożyć np ceramikę bez ryzyka uszkodzenia wirnika w filtrze, czy raczej trzeba kupić firmowy przystosowany odpowiednio do tego filtra wkłąd np z ceramiką.
Jak masz 3 gąbki to może po prostu włóż ceramikę pomiędzy dwie, na środek.
_________________ Nie tylko chłopaki lubią robaki
seku
Imię: Slawek
Wysłany: 2010-09-03, 09:08
trzy gąbki są ale w osobnych koszach - a z nich woda przepływa do centralnej rurki, którą dalej płynie do wirnika - więc umieszczenie ceramiki między gąbkami nic nie da. Spróbuję owinąć tą centralną rurkę watą.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.