Witam, wiec w niedziele zakończyłem 14 dniowy cykl leczenia Costapurem kulorzęska w początkowym stadium. Niestety kulorzesek do mnie powrócił po ostatniej chorobie, ktora mialem z miesiac temu. Przez 14 dni miałem temperature 30'C i dodawałem co 3 dzień preparat w ilości 140 kropel. Pojemnosc akwa 250L
Od tego czasu do dzisiaj (a cykl zakonczylem w sobote) padło mi sporo ryb:
Na poczatku napisalem ze ma 250L. Mysle ze to raczej nie kwestia przerybienia, dobrane są tak, że każde z ryb mają swoja przestrzeń. Zastanawiam się, czy czasem mnie nie zmylono na jednym z for i nie pomylilem kulorzeska, z odinoza.. Chyba ze obie choroby mogą uderzyć na raz? Przerybienie skutkowałoby tez wysokim stezeniem no2 i bardzo wysokim no3, a mysle ze najgorzej nie jest, tymbardziej ze chyba filtr kubelkowy ktory mam jest dosc slaby, dlatego mam takze napowietrzenie. Dzis zamówilem nowy filtr tetra Tec ex 1200 i mam nadzieje ze to wlasnie wina dosc kiepskiego ruchu wody...
co do zamku, jest swietnym schronieniem dla bocji, uwielbiaja sobie tam przesiadywac, wplywac jednym oknem, wyplywac drugim, wiec zdecydowalem sie go zostawic. A ze nienajgorzej kompnuje sie ze struktura, wrecz sie z nia zlewa, to niech sobie bedzie;)
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-11-28, 16:41
"Mąka" jest bardzo drobna. Ospa - to oddzielne, małe kuleczki. Niby można się pomylić, ale to raczej trudne. No i costapur oodinozy na pewno nie leczy.
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.