Imię: Marta
Wysłany: 2009-12-19, 22:56 CO TO JEST???
Zakładając pół roku temu akwarium kupiłam dwie taki rybki (wybrane zupełnie przypadkiem) jedna po 2miesiącach zdechła chciałam dokupić więc tej która żyje parę jednak nigdzie nie mogę jej spotkać( sklep w którym je kupiłam dawno zlikwidowano) nawet pytać nie mogę bo nie wiem jak się nazywa ten gatunek. Proszę pomóżcie
Imię: Marta
Wysłany: 2010-03-12, 11:35
Nie nic takiego się nie dzieję.Moze trafilam na wyjatkowo spokojnego;-))Nie wiecie przypadkiem który sklep w Łodzi może miec taką rybę.Cóż z tego że już wiem jak się nazywa jak i tak nigdzie jej nie mają;-((szkoda piękna jest
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6629 Skąd: Łódź
Wysłany: 2010-03-12, 13:17
Każdy może mieć. W piątek, po zamówieniu nie później niż w środę Tak to już jest w tym światku. Ewentualnie trzeba parę dni poczekać. inna sprawa, że wielkopłetw w 65l... to znacznie za mało. Dla tych ryb ze 160l to minimum... 65l tak, jako tarliskowe
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
kwoik
Pojemność:: 63 l+3l(puste)
Imię: Konrad Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lut 2010 Posty: 109 Skąd: gdzieś na Ziemii
Wysłany: 2010-03-12, 15:10
ja wiem,gdzie w łodzi są wielkopłetwy.w realu(castorama)jest też sklep akwarystyczny
_________________ ulubione rybki-zawsze kiryski(spiżowe,lamparcie,pstre i panda)
Pojemność:: 270, 43
Imię: Marcin Pomógł: 307 razy Wiek: 31 Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 4288 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-05-13, 17:01
Jeśli chodzi o Gurami to samiec jest intensywniej ubarwiony, płetwa grzbietowa jego jest zaostrzona, samicy zaokrąglona.
Ryby muszą być dorosłe (6-7 cm) by można było zaważyć dymorfizm płciowy.
Wielkopłetwów nie miałem, wiec nie wiem.
_________________ Stosując się do zasad ortografii i interpunkcji wyrażasz szacunek wobec czytających Twoje posty
Nie udzielam porad na priv oraz mail! Masz problem? Pisz na forum
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.