Wydaje mi się że jeden skalar na 112L będzie w sam raz, wiem że są to ryby stadne, ale dwa to chyba za dużo...
Czy ten skalar nie zaatakuje moich neonków,gupików bo w mniejszym akwarium ścigał ...
http://www.forum.eakwarys....htm?pic_id=442
Nie jest duży widziałem większe mam go z 2 miesiące...
Jeszcze myślałem o dodaniu:
2x Prętnik
2x Kirysek
_________________ Pozdrawiam wszystkich Akwarystów
Pojemność:: 12, 25l, 112 l
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-06-21, 20:47
Dobra skalar będzie do oddania, ponieważ ostatnio gonił Pawie
A więc obsada będzie taka.
1X Bojownik Wspaniały (myślałem o parce ma ktoś ?)
10x Danio
10x Gupik (Pawie oczko)
20x Neonów Innesa
10x Neon czerwony
2x Glonojady (Zbrojnik)
Co sądzicie ???
Chyba że 20 neonów (10 Innesa, 10 Czerwonych)
Jakoś za dużo tu tego. Jeśli neon to albo jeden albo drugi w ilości ok. 20sztuk no i do tego można gupików tak z 1+3, gdyż i tak za chwilę się namnożą i trzeba będzie coś z nimi zrobić.
Cytat:
2x Glonojady (Zbrojnik)
Można tak lub nawet 1+2 choć bardziej proponował bym otoski w ilości tak około 7szt.
Pojemność:: 12, 25l, 112 l
Imię: Piotr
Wysłany: 2010-06-23, 16:11
Skalar został oddany już 2 dni temu, mam nadzieję że będzie mu się spokojnie żyło.
[ Dodano: 2010-07-28, 19:59 ]
Mam pytanie dotyczące bojownika.
Będę miał 20 neonów (innesa czy czerwone) ?
10x Gupik
Zbrojnik
Bojownik (1 samiec czy 1 +2 ?)
Co sądzicie ???
Sorka że piszę post pod postem..
Pojemność:: 100l
Imię: Mateusz
Nazwisko: Koziarski
Wiek: 17 Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 58 Skąd: Koluszki City
Wysłany: 2010-07-29, 08:16
Miałem skalary w 112l nawet dwa. Nei sądze aby u mnie cierpaiały badziej niż te co są sprzedawane w zoologicznym dla ludzi którzy w 50 litrach potrafią trzymać po 4 skalary. Trzeba się zastanowić że gdzieś te ryby sprzedają a właścicielami są osoby które kupują rybke bo jest ładna i tyle.... COo do neonek. One wcale takie ławicowe nie są. Przez większą część dnia chowają się po liściach a żęnby pływały w ławicy to pora karmienia albo jak się je czymś przestraszy.
aidi
Pojemność:: 50l w przybliżeniu :/
Imię: Gosia Pomogła: 36 razy Wiek: 23 Dołączyła: 24 Mar 2007 Posty: 900 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-07-31, 19:54
kozi123, w zoologicznych patrzą aby jak najwięcej ryb sprzedać i w miarę szybko aby kasa była, nikt tam na warónki ryb nie patrzy- nie sugeruj się więc warunkami ryb w zoologicznych bo dobre nie są, a stwierdzenie ,, bo mniej cierpi" nie jest równe zdaniu ,, jest jej dobrze"
_________________ Hotel Dla Zwierząt WESOŁA SFORA zaprasza gości w swoje progi
tel 508- 546-594 adres Gdańsk ul Otomińska 45C MAMY WOLNE MIEJSCA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.