Pojemność:: 240
Imię: Piotr Pomógł: 8 razy Wiek: 26 Dołączył: 29 Wrz 2009 Posty: 397 Skąd: Mokrzyska
Wysłany: 2010-08-14, 18:07
Z tego co mi sie pamietam to można je rozpoznać patrząc czy mają "pokładełko"( biała kropka, guzek) miedzy płetwami brzusznymi, jeśli jest to znaczy że to samica jeśli nie ma to samiec.
Nie daje 100% pewności że to dobra informacja bo nie wiem czy mi sie coś nie pomieszało ale popatrzeć nie zaszkodzi czekając na wypowiedzi bardziej doświadczonych akwarystów.
_________________ Mój baniaczek:) Aktualizacja oraz Fotorolecja z restartu zbiornika strona 5 serdecznie zapraszam do komętowania http://www.forum.eakwarys...24/12848,45.htm
Z fotek nic nie da się powiedzieć. Zwróć uwagę na drugi promień płetwy grzbietowej u ryb. Mocno wydłużony świadczy o samcu, a raczej krótki o samicy. Ponadto samica powinna mieć czerwonawy brzuch, ale teraz twoje ryby są zestresowane po spuszczeniu do akwarium, więc jeszcze nie pokazują kolorów.
"Mam na głowie tyle folii, że odbieram HBO" Sandra Bullock, "Miss Agent"
Linf
Imię: Jakub Pomógł: 14 razy Wiek: 33 Dołączył: 28 Cze 2009 Posty: 298 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-15, 18:14
Kiepska jakość fot oraz stres u ryb utrudnia identyfikację ja poczekałbym aż się troszkę zaaklimatyzują i wtedy wrzuć jakieś foty.Tu masz link gdzie jest dużo zdjęć tych ryb i mały opis LINK i jak się troszkę wybarwią to możesz sobie porównać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.