kejdz
Pojemność:: 70L + 20L
Imię: Karol
Wysłany: 2010-08-20, 10:44 Znikające trupy?!
Witam! We wtorek do mojego akwa zawitało 10 sztuk rodostomusów, dzisiaj rano zobaczyłem, że jeden padł i leżał na dnie musiałem wyjść z domu na 20-25 minut, wróciłem a rodostomus zniknął liczyłem je co chwila i nadal jest 9 sztuk czyli jednego brak. Mam raczka cambarellusa, ale czy to możliwe żeby on w 25 minut oprawił tego rodostomusa? Jakieś półtorej miesiąca temu jak padł mi otosek to jego zwłoki również zniknęły i do dzisiaj nie wiem co sie stało.... czy możliwe, że raczek zaciąga je do jaskini i tam trzyma?
Pojemność:: 450 l
Imię: Kinga Pomogła: 19 razy Wiek: 28 Dołączyła: 15 Cze 2010 Posty: 638 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-21, 10:20
Piękne malutkie kreweteczki jak się dobiorą to uroczo upolują i zjedzą pobratymca, a co dopiero świeże mięsko i idealny masarz jakim jest raczek. Jak zabrał się za rozbiórkę to reszta po prostu skorzystała. Jak najbardziej popieram Maola.
_________________ Primum non nocere
rahip
Imię: Adam Pomógł: 2 razy Wiek: 28 Dołączył: 21 Cze 2010 Posty: 31 Skąd: Pomorze
Wysłany: 2010-08-22, 11:06
Przynajmniej jesteś pewny że żadna ryba padnięta w Twoim zbiorniku nie będzie ci zanieczyszczać baniak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.