Wg mnie to jest kosiarka ;D
mam 2 i wyglądają identycznie tylko że twoja niema tych "czułek" na pyszczku moja 1 też nie miała i zmarła zobacz sb w google jak wygląda kosiarka i porównaj
_________________ 60litrów Zalane^^
25litrów (Krewetkarium) W Planach^^
Pojemność:: 91.2l i 51l i 32l i 5l i 2.8l
Imię: Jakub Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Lip 2011 Posty: 27 Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2011-10-09, 10:29
Moim zdaniem to nie może być neon czarny ani kosiarka ale może być to ich połączenie. U mojego kolegi samiec mieczyka miał narybek z samicą gupika ale fajne te ryby wyglądały głowa gupika i tył pomarańczowy z mieczem. To musi być połączenie jakiś 2 ryb.
Zanim napiszecie o jakiejś rybie, najpierw sprawdźcie jak wygląda. Gdzie ta ryba jest podobna do kąsacza, neona czarnego?? Bez przesady http://www.akwarium.dl.ne...neon_czarny.jpg
Też nie kosiarka Kosiarka ma dolny otwór gębowy, na górnej wardze dwa wąsiki, płetwy brzuszne znajdują się w połowie płetwy grzbietowej, a odbytowa za płetwą grzbietową
Imię: Marcin
Nazwisko: Olszewski Pomógł: 404 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 6632 Skąd: Łódź
Wysłany: 2011-10-14, 12:08
...kosiarka troche niekształtna, i z drobnymi "modyfikacjami genetycznymi", ale kosiarka.
BTW, jeżeli nie kosiarka, to co? nawet jeżeli założymy że to mikrorekin albo inne superegzotyczne zwierzę, to:
- poprzedni właściciel dostał je za darmo, bo
- poprzedni właściciel oddał je za darmo, bo
- obecny właściciel nic nie mówi o kosmicznej cenie tej ryby...
...naprawdę, zwykłe prawdopodobieństwo posiadania czegoś nietypowego przez osobę która hurtem sprzedała niewielki i raczej zaniedbany zbiornik z osprzętem i rybami mówi o kosiarce, nie mikrorekinie z wysp Galapagos.
P.S. podobają mi się domorośli genetycy/chirurdzy plastyczni/rybi ginekolodzy uzyskujący potomstwo które ma ogon mieczyka a resztę ciała gupika. Zapłacę dowolną kwotę za krewetkę z głową pielęgnicy papuziej. Albo głowę zbiornika z ciałem ducha. Chętnie przyjmę też pochodne prostszych wyzwań, jak np. słodkowodne koniki morskie, czy... mikrorekiny (takie do 5 cm, ale mają atakować modele człowieka i statków- chce rozegrać sobie "Szczęki" w miniaturze).
_________________ Zawsze chętnie pomogę... na forum. Załóż nowy wątek!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.