goskam
Pojemność:: 180 L
Imię: Małgorzata
Nazwisko: Machnio
Wysłany: 2008-06-26, 15:21
również prosze o pomoc w identyfikacji ryb.Kupilam ja pod nazwa'pielegnic papuzia' lecz ryjek mają inny ,i rozmnazaja sie.
wszystkie sa blade,ale po podaniu pokarmu wybarwiajacego tylko samicom pojawia sie pomaranczowy kolorek na brzuchu.jedza wszystko prawie.
sa terytorialne,lubią sie chowac,dobieraja sie w pary,samiec broni ikry z dalszej odleglosci,a samica z blizszej ją wahluje.
robią swoje porzadki w akwarium,przypominaja p.cytrynowe ale bez guza...
[ Dodano: 2008-06-26, 16:24 ]
a gdzie się podziały moje zdjęcia??? ;D
[ Dodano: 2008-06-26, 16:28 ]
sry,ze pisz ejuz 3 raz jednego posta ,ale dam po prostu linki do zdjec.
norbi
Imię: Norbert Pomógł: 9 razy Wiek: 21 Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 85 Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2008-06-26, 18:06
na żółtaczka to trochę za duże, patrząc na obiekty znajdujące się w akwarium, a skośnopręga mi nie pasuje, jak dla mnie to nie są proporcje skośnopręgiej
Jac0b
Pojemność:: 240 l i 45 l
Imię: Jakub Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Kwi 2008 Posty: 256 Skąd: Koszęcin
Wysłany: 2008-06-26, 21:27
Skośno pręga na bank nie(gdzie skośna pręga?), bardziej papuzia.
goskam
Wysłany: 2008-06-27, 11:42
wiecie co,już wiem co to jest. Pielęgnica zebra ,tyle,że odmiana albinos. Zgadza sie dokladnie z opisami znalezionymi na necie.
to ja sobie teraz kupię pielegnice zebre w paseczki i rozmnoze ciekawe co wyjdzie;p
a swoją drogą ALE PRZEWAŁY W TYCH SKLEPACH AKWARYSTYCZNYCH .
goskam
Wysłany: 2008-06-27, 13:08
nie,sewerum sa calkiem inne,wiem bo mialam.
Najstarszza z rych ryb ma pomaranczwe zakonczenie pletw(oczywiscie mowie o samicach)
a reszta jeszcze mała jest
a samce w ogole tego pomarancza nie maja
[ Dodano: 2008-06-27, 14:11 ]
druga z ryb,których zdjecia dalas to p.cytrynowa,a moje nie sa takie dlugie poniewaz przez pol roku po urodzeniu plywaly w malym akwarium.
o tu mam zdjecie i opis:
http://images.google.pl/i...l%3Dpl%26sa%3DG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.