Pojemność:: 54
Imię: Gabriel Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Cze 2007 Posty: 386 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 2009-01-12, 20:14
Witam
kupiłem rybki ... i wogóle to nawet szukałem o nich info... nie tak że z głupia ;P
tyle że zapomnialem nazwy .... bo ona chyba polska nie była xD ... pamiętam że raczej na "d" sie zaczanala ...
samej rybki zdjęcia nie mam ...
ale tak ...
po pierwsze ... jest to ryba pływająca w ławicy, doskonale sąsiadująca z neonami czerwonymi - pływają razem
... rybka ma czerwoną ... głowe, natomiast cała jest przezroczysta, ogon ma w biało-czarne paski (równoległe do ryby ) ... i nie przegracza więcej jak 4 cm ciała
.... więcej chyba nic napisać nie moge ... prócz tego że ... wygląda jak z tej samej rodziny co Neony
Pozdrawiam i czekam niecierpliwie możece sypac ... w miare pasującymi do opisu gatunkami ... bd patrzyl na zdjęcia ... i odpowiem )
oczywiście piwo za odp xDD
Pojemność:: 54
Imię: Gabriel Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Cze 2007 Posty: 386 Skąd: Nowy Targ
Wysłany: 2009-01-12, 20:27
ha! no prosze Pana! ... no Respect!
Dzięki bardzo )) ....
zaczepiscie ;P
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki ... (a piwo to jak sie spotkamy... teraz to jedynie "pomógł" )
[ Dodano: 2009-01-12, 20:32 ]
hmmm... no i zaskoczenie ...
bo nie da sie xD nie skojażyłem xD dawno nie byłęm ... a to nie mój temat ...
sorki xD następnym razem
u nas w sklepie zoologicznym zobaczyłem dzisiaj ryby które kształtem są bardzo podobne do glonojadów tylko że wzdłuż całego ciała biegną czarno białe linie a brzuch mają biały pyski podobne do tych od glonojadów
Pojemność:: średnia
Imię: Bohdan
Nazwisko: Jazda Polska PL Pomógł: 54 razy Wiek: 40 Dołączył: 21 Maj 2008 Posty: 983 Skąd: z PIS-uuu
Wysłany: 2009-02-09, 22:50
No dobrze, więc co to za rybka wg Was? Osobiście przyporządkowałem ja do tzw Gurami (nie Prętnika) miodowego....Wywnioskowałem to po przejrzeniu kilku angielskich forów. Jedna rzecz tylko mnie zastanawia. Gurami miodowe rośnie do 6 cm, a ta rybka osiągnęła rozmiar 2,5-3 cm i od miesiąca nie rośnie...Nie jest to kwestia zbyt małego akwa bo była w akwa o długości 100cm.
hej=)mam jedna niezidentyfikowana rybke w akwarium i bardzo bym chciala wiedziec jak ona sie nazywa szukalam juz w necie ale zadna mi do niej nie pasuje
jesli ktos wie co to za rybka to prosze o uswiadomienie mnie
oto zdjecia:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.