Wysłany: 2007-12-18, 18:33 Ogrzewanie wody w kotniku.
Witam dzisiaj wykociło mi się 50 molinezji odstawiłem je z akwa do pojemnika tak około 3L jest podłączone napowietrzanie i grzałka 5W i tu pytanie czy 5W wystarczy?
I jeszcze pytanie jaką temperaturę utrzymywać w zbiorniku?
Foto: (oczywiście woda brudna nie jest tylko tak na zdjęciu wyszło)
grzałka wystarczy temperaturę utrzymuj taką jak w ogólnym akwa masz,
a tak poza tematem to może kupił byś jakieś 6-7 litrowe akwarium i filterek na napowietrzacz i by było im fajnie bo teraz to tak dziko dla nich
P.S.
Pamiętam jak zrobiłem swój kotnik to lepiej wyglądał niż ogólne akwarium.
Teraz siedzę w mikrusach i mi się to podoba, szczególnie po ostatnich niespodziankach z 160 litrami :cry:
to zależy głównie od temperatury otoczenia, bo jeśli masz np. tak jak ja mam cały czas 25*C to w moim malutkim 15 litrowym akwarium w ogóle nie mam grzałeczki
ogólnie raczej może być za mało, rybki powinny mieć troszkę drobniejszy żwir.
ale ogólnie całkiem fajne,
P.S.
sam będę zakładał chyba nowe 9litrów na krewetki tylko, że nikt w Lublinie nie ma na sprzedaż :cry: a z wielką chęcią bym kupił kilka sztuk najchętniej RED CHERRY ale i BABAULTI nie pogardzę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.