Pojemność:: 112l
Imię: Łukasz Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 601 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-04-29, 19:08 Elite 150W
Witam,
kupiłem grzałkę Elite 150W i mam z nią problem. Włożyłem ją do akwa pod kątem. Poczekałem z 1,5h aż się temperatura grzałki wyrówna z wodą w akwa. Ustawiłem na 26 st... termometr wskazuje 24/25, a grzałka już się wyłącza. I teraz pytanie - czy to błąd termostatu, czy mam dać jej szansę i cierpliwie poczekać?
Pojemność:: 126
Imię: Karol Pomógł: 85 razy Wiek: 22 Dołączył: 02 Wrz 2007 Posty: 1319 Skąd: WGM
Wysłany: 2008-04-29, 19:12
Nie sugeruj się cyframi na termostacie. Podkręć jeszcze trochę pokrętło od grzałki, aż się włączy i poczekaj trochę jak będzie 26C i grzałka się wyłączy to dobrze. Jeśli temperatura podskoczy powyżej 26C to przykręć trochę pokrętło na grzałce.
Cyframi na termostacie nie można się dokładnie sugerować, ponieważ każdy może mieć inną temperaturę w domu i umieszczenie grzałki w akwarium. Także musisz sam ustawić temperaturę.
_________________ Poświęć 2 minuty na poszukiwania odpowiedzi w istniejących tematach, po dwóch minutach załóż nowy temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.