Wysłany: 2009-07-07, 11:51 Nierównomierny wypływa gazu - jak zapobiec?
Miewam ostatnio problemy z równomiernością wypływu gazu z butli. Posiadam zaworek precyzyjny, po nabiciu butli otwieram zawór do oporu, przykręcam o 1,5 obrotu (takie instrukcje znalazłem) po czym otwieram reduktor na ok 1 obrót, i potem precyzyjny. Przez 3 dni było ok, dziś rano patrzę - w akwa przyducha. Rzut oka na licznik - wszystko jasne, bąble zasuwają na całego... jakieś pomysły?
Pojemność:: 112l
Imię: Łukasz Pomógł: 9 razy Wiek: 31 Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 601 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-08, 10:08
Nie mam zaworka camozzi, ale w moim jest tak, że niezakontrowany szybciej się rozregulowuje niż zakontrowany. Stąd moja propozycja. Aczkolwiek cały czas strzelam, bo ciężko mi znaleźć inną przyczynę problemu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.