Dzięki za wiadomość! Zamawiam chyba opcje bez elektrozaworu, w sumie ciągle jestem w domu więc wyłaczanie załączanie nie jest przeszkodą tym bradziej, iż i tak wieczorem trzeba załączyć napowietrzacz - no chyba, że dwa timery sie zastosuje.
Dzięki za wiadomość! Zamawiam chyba opcje bez elektrozaworu, w sumie ciągle jestem w domu więc wyłaczanie załączanie nie jest przeszkodą tym bradziej, iż i tak wieczorem trzeba załączyć napowietrzacz - no chyba, że dwa timery sie zastosuje.
jakoa masz twardosc weglanowa w wodzie do akwa? Jezeli jest niska, róznice pH dniem i noca moga byc bardzo duze
jakoa masz twardosc weglanowa w wodzie do akwa? Jezeli jest niska, róznice pH dniem i noca moga byc bardzo duze
Nie mam testu do twardości wody, ph mogę natomiast mierzyć. Jeśli podam wartosc np. z pomiaru w dzień i w nocy będzie Ci to pomocne?
Akwarybka napisał/a:
Palmo napisał/a:
Nie mam testu do twardości wody, ph mogę natomiast mierzyć. Jeśli podam wartość np. z pomiaru w dzień i w nocy będzie Ci to pomocne?
Tak. Przy pomiarze sam zauważysz jaka jest różnica między dniem a nocą. Niektóre delikatniejsze żyjątka w akwarium mogą nie wytrzymać dużych wahań pH.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.