Wysłany: 2009-12-29, 12:07 ile babelkow/s i czy tyle wat wystarczy >
Witajcie . Mam pytanie ile babelkow/s ustawic ?? Rosliny jakie mam to tlo z mchu i jakias roslinka lisciasta . Mam zamiar jeszcze kupic Glossostigma elatinoides i tu moje drugie pytanie mam oswietlenie 1x20w 1x18w i chce jeszcze dokupic 2x18w czy to wystarczy ??
jakbyś dołożył 1x18 to w akwarium by wyszło Ci 0.5W / 1litr więc jeżeli chcesz dolozyc świetlówkę to 1x18 W wystarczy a na teraźniejsze oświetlenie nie warto podawać CO2 bo nic Ci To nie da pozdrawiam
od kiedy 56w/128l to 0.5w/l ?? bo mi wychodzi 0.43w/l a poza tym poczekam na wypowiedz kogos z wiekszym doswiadczeniem bo widzialem w paru tematach ze za dobrze nie doradzasz ale dzieki za checi
przepraszam ale pomyliło mi się ze 112 litrów ! z większym doświadczeniem ! Boże ja tu staram się pomóc Ci a ty mówisz z większym doświadczeniem o masakra
Ludzie podaja co2 z duzo mniejszym oswietleniem a ty mi mowisz ze jak mam teraz 0.3w/l to jest za malo ?? moj kolega ma nawet niecale 0.1w/l i podaje co2 i mu roslinki ladnie rosna a Ty mi mowisz ze nie warto bo to nic nie da dobra spoko kazda rada jest dobra a wracajac do glownego pytania to ile dozowac tego co2 ??
Thierry Henry
Pojemność:: 160l
Imię: dawid Pomógł: 60 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Lut 2008 Posty: 1568 Skąd: Okocim
Wysłany: 2009-12-29, 13:19
Pawer23 napisał/a:
foxi napisał/a:
nie warto podawać CO2 bo nic Ci To nie da
Ludzie podaja co2 z duzo mniejszym oswietleniem a ty mi mowisz ze jak mam teraz 0.3w/l to jest za malo ?? moj kolega ma nawet niecale 0.1w/l i podaje co2 i mu roslinki ladnie rosna a Ty mi mowisz ze nie warto bo to nic nie da dobra spoko kazda rada jest dobra a wracajac do glownego pytania to ile dozowac tego co2 ??
foxi mało wie dużo mówi. Oczywiście, że CO2 w każdym przypadku pomaga roślinom.
Ile podawać? Tego nikt nie będzie wiedział bez testów, bo jak masz twardą wodę musisz podawać więcej bąbelków, jak miękką musisz podawać mniej.
_________________ I Still Haven't Found What I'm Looking For
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.