Wysłany: 2010-02-26, 19:24 Alternatywa butli i bimbrowni
chciałby zapewnić swoim rośliną trochę lepsze warunki czy to http://allegro.pl/item904...plynie_hit.html będzie dobrą alternatywą dla co2? a jak nie to co polecacie? tabletki? nie chcę na razie inwestować w co2
czy moglibyście podac mi link do sprawdzonego schematu bimbrowni(żeby nie zrobiło KABOOM ) i co mam zrobic na noc> przeciez nie zakręcę bo zrobi kaboom.
Działa wyśmienicie. A na noc zwyczajnie odłączam wężyk ze złączki i przykręcam zaworek, tak, żeby gaz powolutku ulatywał, a żeby butelka nie wystrzeliła.
marti
Pojemność:: 65L / 12L
Imię: Marcin Pomógł: 19 razy Wiek: 31 Dołączył: 02 Lis 2008 Posty: 438 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-02-27, 13:05
marcin88 napisał/a:
http://allegro.pl/item904...plynie_hit.html Znowu jakiś wynalazek... nie polecam chociaż nie poznałem tego.
Jak sam pisze " nie stosowałem tego " to po co zabierasz głos i wprowadzasz kolegę w błąd
Jest to bardzo dobre źródło węgla i łatwo przyswajalne dla roślin. Nie jest to CO2 w płynie tylko węgiel w płynie.
Następnym razem kolego zanim coś napiszesz to przemyśl swoja wypowiedź. EasyCarbo na rynku jest już od dłuższego czasu a wcześniej był Seachem excel.
Twoja skąpa wiedza akwarystyczna może być dla niektórych złym wyznacznikiem. Nie wiesz o czym piszesz - najlepiej nie pisz
mam pytanie: czy którąś butelkę mam dać wyżej?
czy to ma tak wyglądać?
i czy te butelki mają mieć 1,5l i 0,5l ogólnie objętości czy tyle musi się do nich zmieścić? czy wody do 0,5l mam nalać na maksa czy zostawić trochę miejsca? ile?
[ Dodano: 2010-02-27, 16:54 ]
i gdzie mam dać zaworek przeciwzwrotny?
Nie, mogą stać koło siebie. Nie ma reguły co do objętości butelek, jaką dasz, taką będziesz miał, tyle że do większej dasz więcej zacieru. Ta butelka z wodą jest jako zabezpieczenie przed dostaniem się zacieru do akwarium.
Sprawdź jakość tego zaworka, musi być wystarczająco mocny, aby zatrzymać gaz. I Pamiętaj że musisz w nocy zapewnić ujście gazu bo może Ci butelkę z zacierem rozsadzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.