Wysłany: 2008-07-15, 12:21 Butla CO2-koszt takiej zabawy
Witam
Sorki ,ale nie wiedzialem gdzie umieścić ten temat !!!
Jestem nowy na tym forum ale z akwarium bawię się prawie rok.
3 miechy temu mialem mialem przemeblowanie i jakoś tak wyszlo ze akwarium ustawilem w kącie,no i po jakimś czasie przestalem się interesowac moim zbiornikiem o wymiarach 80x35x40 cm.Jednak ostatnio przyszla reaktywacja mojej pasji i planuję przestawić akwarium w bardziej widoczne miejsce.Obecnie w akwarium hoduję 4 skalary,2 bocje wspaniale,1 neonek(pozostrale 9 wciągnął filtr zew.),1 brzanka,2 glonojady i 2 mieczyki. A żeby już pójść na calego postanowilem dokupić parę żeczy.Mam do dyspozycji 400zl(urodziny :)Neonka,brzankę i 2 mieczyki komuś oddam a chcialbym kupić sobię jakieś więkrze rybki.
Oto lista:
-wcześniej wspomniane ,więkrze rybki
-krewetki (ile???)
-otoski(znacie ???) ile???
-klapa akwarystyczna(gdzie kupić ?? w kakadu jest droga więc kupię chyba na allegro.
-oświetlenie
-butla z co2 a jak bedzie za droga to zrobię sobie bimbrownie
Pojemność:: 54 + 240
Imię: Piotr Pomógł: 214 razy Wiek: 29 Dołączył: 07 Sie 2007 Posty: 3412 Skąd: Mielec
Wysłany: 2008-07-15, 12:37
zmieniłem rozmiar bo ni używamy tu większych czcionek bez powodu...
proszę pamiętać o ortografii
co do tematu
proponuję oddać wszystkie ryby bo mało która nadaje się do twojego akwarium
otosków 10
krewetek ile chcesz
klapa jest zawsze z oświetleniem, nie wiem czy na allegro znajdziesz taniej, chyba że używaną
butla CO2 to około 250 zł
nawozy bez CO2 i dobrego oświetlenia nie mają sensu
Testy beda potrzebne napewno na NO3 Kh GH Ph dodatkowo mozesz kupic na PO4 i FE.Zestawy roslin odpadaja raczej poniewaz czesto jest tak ze roslin jest 2-3 sztuki raczej nie zrobisz cos fajnego, opatrz za roslinami i kup cos dla siebie odpowiedniego
mati202
Pojemność:: 84
Imię: Mateusz Pomógł: 4 razy Dołączył: 24 Maj 2008 Posty: 72 Skąd: Kozienice
Wysłany: 2008-07-17, 16:03
Zobacz jakie rośliny z tych sprzedawanych Ci się podobają. Napisz do sprzedającego że chciałbyś z 5 gatunków w większych ilościach i powinien wystawić Ci aukcje. Ja tak zrobiłem i koleś się zgodził(ale to był prywatna osoba nie sklep- nie wiem jak w tym przypadku)
Ja niestety tego sklepu nie mogę polecić, ponieważ:
nie dostałam dokładnie tego, co zamówiłam;
w paczce były jakieś dodatkowe rośliny, których w ogóle nie zamawiałam (teoretycznie mógłby to być plus, ale ja zamówiłam rośliny tylko z Ameryki Południowej, a ten bonus był azjatycki w dodatku w wersji emersyjnej);
dostałam jeszcze jeden bonus -- rozdętki i zatoczki (tak, wiem, odkażać można, ale liczy się zasada);
rośliny przyszły w marnym stanie -- specjalnie zamówiłam kurierem, żeby gdzieś nie gniły/schły na poczcie -- były zniszczone i po prostu nie wyglądały najlepiej (jedna zaczęła w ogóle dziwnie gnić po zasadzeniu, a inna miała nadgniłe i wyjątkowo śmierdzące korzenie).
Na plus -- nie oszukali mnie (pod względem finansowym) i szybko paczka przyszła (dobry kurier, który się ze mną specjalnie umawiał).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
Firma "Krynski NET" Michał Kryński - właściciel serwisu e-akwarystyka.pl nie ponosi odpowiedzialnosci za tresc wypowiedzi zamieszczanych przez uzytkownikow Forum. Osoby zamieszczajace wypowiedzi naruszajace prawo lub prawem chronione dobra osob trzecich moga poniesc z tego tytulu odpowiedzialnosc karna lub cywilna.